fbpx
Datum održavanja: 26. maj
09.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Radionica je ograničena na 14 učesnika!

Opis:

Na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva u radu sa velikim korisnicima, bilo da smo bili angažovani kao konsultant, implementator i/ili kao podrška našim partnerima i korisnicima, shvatili smo da IT odjeli, iako neophodni i ključni, ne mogu sami iznjeti ovu tranziciju, već to moraju biti projekti na nivou kompletne organizacije. Primjećeno je da veliki broj zaposlenika nije uvijek voljan koristiti nove tehnologije koje se uvode u organizaciju, najčešće radi nedostatka jasne strategije i interne komunikacije o projektu, njegovim benefitima za samu organizaciju i zaposlenike iste. Stoga će učešnici radionice saznati koji su kritični elementi pri usvajanju Microsoftovih cloud usluga, kako posložiti prioritete i odrediti faze projekta, te kako identifikovati i ukloniti potencijalne, sa ciljem usvajanja neophodnih vrijednosti novih tehnologija. Pri tome se ne smiju zanemariti ključni ciljevi IT odjela, kao što su performanse i sigurnost, a koje je jednostavno ostvariti upotrebom Microsoft 365 E3/E5 cloud servisa. Iako će u fokusu radionice biti Microsoft 365 Enterprise planovi, kao sveobuhvatna rješenja, sadržaj radionice je, također, primjenjiv na bilo koju organizaciju, kojoj više odgovara neki od Microsoft 365 Business planova. Stoga, ako razmišljate o tranziciji i migraciji ka cloud servisima, te Vam nedostaje još samo taj odlučujući korak, smatramo da je onda ovaj način pripreme najbolji za Vas. Uz dobar i razrađen plan, tranzicija i migracija u cloud ne mora biti teška niti komplikovana, već nešto što ste ranije trebali učiniti.

Kroz workshop će vas voditi Omar Kudović, Microsoft MVP.

Po završetku radionice, polaznici će znati:

Cilj radionice:

Cilj je priprema korisnika za što efikasniju tranziciju u Microsoft 365 cloud svijet mogućnosti.

Radionica je namijenjena:

Profesionalcima u IT korisničkoj podršci i IT stručnjacima koji žele saznati više o Microsoft 365 cloud servisima kao i o preduslovima za migraciju.

Teme i raspored radionice
 • 10.00 – 11.30
  Uvod u Microsoft365
  Azure Active Directory
 • 11.40 – 13-15
  Exchange Online
  OneDrive For Business
 • 13.45 – 15.00
  Microsoft Teams
  Enpoint Protection (Microsoft InTune)
 • 15.15 – 16.30
  Microsoft365 Security & Compliance
Predavač

Omar Kudović, Microsoft MVP

Posjeduje iskustvo preko 15 godina, u kojem je većinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Windows Server, Exchange Server i telekomunikacija. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije riješanja za Microsoft365 / Exchange / Cloud solutions (Office365 / Azure) u poslovnom okruženju. Svoja iskustva predstavljao je na Microsoft Network, Microsoft Community Conference, European Collaboration Summit, #Tarabica, Microsoft TechDays, Indeed Bulgaria, KulenDayz, Microsoft Indeed, ATD Zagreb, Sinergija, te drugim konferencijama u regiji i Europi. Također je aktivan član MS Community BiH. Od 2013. šest puta nagrađen od strane Microsoft s MVP titulom za Skype4B / Office365 Apps and Services. U privatnom životu bavi se Hi Fi, piše recenzije o vinima, sluša rockabilly i strastveni kolekcionar muzike.

Cijena

Kotizacija za učešće na workshopu Microsoft 365 Adoption Scenario iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 18. maja iznosi 255,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 210,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 180,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.