fbpx
Datum održavanja: 6. septembar
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Radionica je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Kineski znak za konflikt sastoji se od dva znaka: onoga koji označava opasnost i onoga koji označava priliku. Kod nas se riječ konflikt najčešće povezuje s nečim negativnim, asocira nas na svađu i rijetko pomišljamo na tu drugu stranu koju Kinezi tako lijepo nazivaju prilika. Rješavanje konflikata kroz PCM Model je radionica kreirana sa ciljem da učesnicima pomogne u razvoju vještina neophodnih za konstruktivno rješavanje konflikata. Program je zasnovan na PCM (Process Communication Model®) metodologiji čije poznavanje će učesnicima omogućiti unapređenje komunikacionih vještina sa različitim tipovima ličnosti (naročito sa tkz. “teškim” klijentima), bolju identifikaciju potencijalnih problema u odnosima i lakše pronalaženje najboljih  načina za njihovo rješavanje. Ono što odlikuje ovu radionicu je velika interaktivnost, koja je važna kako bi učesnici mogli kroz lično iskustvo da isprobaju različite alate i rješenja koja dobijaju tokom treninga (odnos teorije i prakse na treningu je 30:70). 

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.

O PCM-u (Process Communication Model®)

PCM (Process Communication Model®) daje pouzdan i validiran metod za otkrivanje i razumijevanje dubinske strukture ličnosti, uticaj životnih događaja na razvoj ličnosti i dinamike u komunikaciji. Zasnovan na nagrađivanom naučnom otkriću Dr. Taibi Kahler-a, PCM se koristi i istražuje već pedeset godina, iskusilo ga je preko milion i po ljudi na pet kontinenata i pronašao je primjenu u razvoju liderstva, menadžmentu, prodaji, edukaciji, politici, medicini, roditeljstvu i ličnim odnosima. NASA je PCM (Process Communication Model®) počela da primjenjuje u selekciji i obuci astronauta od 1978. godine. Danas ovaj model koriste direktori i menadžeri kompanija sa liste Fortune 500, političari, kao i poznati psiholozi.

Ovom radionicom polaznici dobijaju:

Cilj radionice:

Cilj  radionice je naučiti učesnike kako prepoznati faze i intenzitet konflikta, zadržati se u mirnom stanju kako bi mogli “trezveno” razmisliti i reagirati na pravi način u svrhu razrješenja konflikta, zadržavanja dobrog odnosa i nastavka saradnje.

Radionica je namijenjena:

Radionica je namijenjena svim korisnicima, sudionicima u poslovnom procesu, koji u opisu svog posla imaju kontakt s ljudima, bilo da je u pitanju poslovna komunikacija s klijentima, bilo međuljudski odnosi sa saradnicima u radnom procesu.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.15
  Uzroci nastanka konflikata;
  Različiti faktori koji mogu dovesti do konflikta;
  Razumijevanje različitih načina reagovanja u konfliktnim situacijama u zavisnosti od strukture ličnosti osobe;
 • 11.30 – 12.30

  Osnovne karaktersike 6 tipova ličnosti po PCM-u (Thinker, Harmonizer, Imaginer, Persister, Promoter, Rebel);
  Osnovne psihološke potrebe svakog od tipova ličnosti;

 • 13.30. – 14.30
  Povezanost naših psiholoških potreba i ponašanja u konfliktnim situacijama;
  Kako na vrijeme prepoznati konflikte i nesporazume u ranoj fazi njihovog nastanka;
 • 14.45 – 16.45
  Prepoznavanje i prevencija mogućeg konflikta sa osobama koje imaju drugačiju strukturu ličnosti od naše;
  Prepoznavanje i rješavanje nastalog konflikta sa osobama koje imaju drugačiju strukturu ličnosti od naše;
  Ishodi konflikata kao rezultat različitih strategija.
 • 16.45 – 17.00
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa
Predavač

Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.

Marija je godinama posvećena ličnom i profesionalnom razvoju pojedinaca i organizacija. Advokatsku karijeru svojevremeno je zamijenila karijerom u industriji ljudskih resursa kako bi, po njenim riječima, živjela svoj poziv i svrhu. Kao iskusan HR-ovac sa internacionalnom karijerom u jednoj globalnoj osiguravajućoj kući, a zatim i kao HR konsultant i Product Owner u najvećoj regionalnoj agenciji za trening i razvoj uposlenika, Marija se najprije specijalizovala u oblasti treninga uposlenika i top menadžmenta, da bi se potom odvažno upustila u samostalnu karijeru zasnovanu na principima individualnog rada sa klijentima i holističkog pristupa rješavanju svih izazova savremenog života i rada. Kada izađe iz uloge poslovne žene, Marija ostaje radoznali istraživač ljudske prirode i posvećena partnerica i majka.

Cijena

Kotizacija za učešće na radionici Rješavanje konflikata kroz PCM Model iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 1. septembra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.