fbpx
Datum održavanja: 11. maj
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Rad od kuće (remote work, work from home) postao je “novo normalno” radno okruženje za većinu uposlenika. Istovremeno, ovakav način rada suočio je savremene voditelje sa nizom novih izazova unutar timova kojima rukovode, a koji se ogledaju u sljedećem:

Istovremeno, menadžeri se suočavaju sa činjenicom da tradicionalni način upravljanja, kao ni krizni menadžment – više ne daju očekivane rezultate. Sve više lidera smatra da im je potreban novi pristup upravljanju timovima.

Na ovom praktičnom seminaru, menadžeri će se upoznati sa alatima koji će im pomoći da razviju aktuelno potrebnu vještinu: VJEŠTINU VOĐENJA TIMOVA NA DALJINU. Razvit će svijest o sebi kao lideru i pronaći vlastiti, jedinstveni, stil vođenja. Naučiće kako da upravljaju ličnom i timskom motivacijom kroz prepoznavanje psiholoških potreba svojih uposlenika. 

Polaznici će steći korisno znanje o upravljanju promjenama i dinamici promjene unutar tima i kompanije.

Ovladaće tehnikom prepoznavanja stresnih mehanizama svojih uposlenika i samim time biti u mogućnosti da preduhitre brojne konflikte unutar tima.

Kroz seminar će vas voditi Marija Dajić, HR konsultant, PCM trener i coach.

Seminar je zasnovan na metodologiji PROCESS COMMUNICATION MODEL (PCM). PCM model je nastao 70tih godina u Americi, PCM model je prvobitno korišten u NASA-i i Bijeloj kući, da bi potom zauzeo stabilno mjesto u velikom broju globalnih kompanija sa spiska Fortune 500.

Ova naučno nagrađivana metoda koja se bavi analizom dubinske strukture ličnosti i dinamikom komunikacije u timovima, već 40 godina uspješno se primjenjuje u poslovnim krugovima širom svijeta. Tokom novonastale situacije pokazala se kao efikasna u ponudi rješenja za ključne izazove upravljanja timovima koji rade na daljinu. Polaznici koji vode timove će razviti svijest o sebi kao lideru i pronaći vlastiti, jedinstveni, stil vođenja.

Po završetku seminara, polaznici će znati:

Cilj seminar:

Cilj ovog seminara je razvijanje jedne od trenutno najtraženijih menadžerskih vještina – vođenje timova koji rade od kuće. Ovaj seminar pomoći će menadžerima da održe visoku produktivnost, motivisanost i povezanost tima koji je dislociran i ne sastaje se uživo. Istovremeno, ovaj seminar će omogućiti voditeljima da bolje zaštite svoje uposlenike od uticaja stresa, burnout-a i konflikata izazvanih lošom online komunikacijom.

Seminar je namijenjen:

Naša  preporuka  je  da  ovaj  seminar odslušaju menadžeri i rukovodioci timova koji žele da razvijaju svoje liderske vještine, preduzetnici koji razvijaju svoj biznis online, HR profesionalci koji traže nova rješenja za razvoj svojih uposlenika kao i svi ostali koji rade od kuće.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Dolazak i kafa dobrodošlice
  Uvod u temu i razgovor o trenutnim izazovima vođenja timova
 • 11.40 – 13-15
  Uvod u PCM metodu
  Struktura ličnosti i unutrar mog tima
  Vježbe prepoznavanja tipova u ličnosti
 • 13.45 – 15.00
  Komunikacija unutar remote tima
  Rješavanje konflikata u remote timovima
 • 15.15 – 16.30
  Motivacija uposlenika koji rade od kuće
  Vježbe prepoznavanja psiholoških potreba uposlenika
 • 16.30 – 17.00
  Stilovi vođenja: odabir najefikasnijeg stila
  Zatvaranje treninga
Predavač

Marija Dajić – HR Consultant, NLP trener, PCM Trener i Kouč

Marija je godinama posvećena ličnom i profesionalnom razvoju pojedinaca i organizacija. Advokatsku karijeru svojevremeno je zamijenila karijerom u industriji ljudskih resursa kako bi, po njenim riječima, živjela svoj poziv i svrhu. Kao iskusan HR-ovac sa internacionalnom karijerom u jednoj globalnoj osiguravajućoj kući, a zatim i kao HR konsultant i Product Owner u najvećoj regionalnoj agenciji za trening i razvoj uposlenika, Marija se najprije specijalizovala u oblasti treninga uposlenika i top menadžmenta, da bi se potom odvažno upustila u samostalnu karijeru zasnovanu na principima individualnog rada sa klijentima i holističkog pristupa rješavanju svih izazova savremenog života i rada. Kada izađe iz uloge poslovne žene, Marija ostaje radoznali istraživač ljudske prirode i posvećena partnerica i majka.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Vještina vođenja timova na daljinu  iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 07. maja iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.