fbpx
Radionica: Kako razvijati motivaciju i odgovornost u timu
Datum održavanja: 25.07.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

U današnjem poslovnom okruženju, motivacija i odgovornost su ključni faktori za uspjeh svakog tima. Ova jednodnevna radionica pruža učesnicima alate i tehnike za razvijanje motivacije i odgovornosti unutar tima. Kroz našu interaktivnu radionicu, vodit će vas Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti. Ivana će vam pomoći da steknete uvid u različite motivacione stilove, postavite jasne ciljeve i odgovornosti, te razvijete strategije za stvaranje motivirajuće radne okoline. Kroz interaktivne sesije, praktične vježbe i diskusije, učesnici će naučiti kako prepoznati različite motivacione stilove, postaviti jasne ciljeve i odgovornosti, te stvoriti okruženje koje podstiče timsku koheziju i produktivnost.

Nakon završetka edukacije, bit ćete sposobni:

Metode i pristup učenju:

Naša metoda učenja temelji se na iskustvenom pristupu, što znači da učite kroz aktivno sudjelovanje u radionicama i refleksiju na sadržaje i iskustva. Bit ćete aktivni sudionici jer vjerujemo da se najbolje uči kroz interakciju. Koristit ćemo analizu slučajeva, simulacije, metode praktičnog rada i igru uloga kako bismo vam omogućili najsvrsishodnije iskustvo učenja.

Edukacija je namijenjena:

Radionica je namijenjena menadžerima, tim liderima, HR profesionalcima, i svima onima koji žele unaprijediti svoje vještine u oblasti motivacije i odgovornosti tima. Bez obzira na industriju ili veličinu tima, učesnici će dobiti vrijedne uvide i praktične alate za poboljšanje timske dinamike i postizanje boljih rezultata.

Cilj edukacije:

Cilj radionice je osnažiti menadžere i tim lidere sa znanjima i vještinama potrebnim za poboljšanje motivacije i odgovornosti unutar njihovih timova, čime će se postići bolji rezultati i veća efikasnost u radu.

Teme i raspored edukacije
  • 10.00 – 11.15
    Osnove motivacije
  • 11.30 – 12.30

    Prepoznavanje motivacionih stilova

  • 13.30. – 14.30
    Postavljanje ciljeva i odgovornosti
    Komunikacija i povratne informacije
  • 14.45 – 15.45
    Stvaranje motivirajuće radne okoline
  • 16.00 – 17.00
    Izazovi u motivaciji i odgovornosti
    Vaša pitanja i naši odgovori
Predavač

Ivana Pejić

Ivana je diplomirala je na Filozofskom fakultetu, ima 23 godine iskustva rada u formalnom obrazovanju i 7 godina u neformalnom obrazovanju za odrasle. Certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti.
Ivana ima bogato iskustvo u podržavanju grupa i timova u ovladavanju komunikacijskim vještinama s ciljem ostvarivanja vlastite dobrobiti i ugodnijih međuljudskih odnosa. Vodi Cenar za edukaciju i savjetovanje “Philia” u Tuzli, u okviru kojeg vodi savjetovanja i edukacije o komunikaciji i upravljanju odnosima.
Član je zajednice trenera u Internacionalnom centru za nenasilnu komunikaciju i suosnivač Mreže za nenasilnu komunikaciju BiH.
Komunikacijske vještine i sama svakodnevno usavršava u izazovima s kojima se susreće, što je stalna motivacija za permanentno učenje i razvoj.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Kako razvijati motivaciju i odgovornost u timu iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 22. jula iznosi 255,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 225,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 205,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.