fbpx
Mini Akademija programiranja – Uvod u C# i .NET
Datum održavanja: 15.02. - 23.02.2024.
4 modula, 32 sata nastave
Edukacijski centar i Online uživo
Program je ograničen na 14 učesnika!

Dobro došli na našu inovativnu edukaciju posvećenu početnicima u programiranju! Ova četverodnevna edukacija ima za cilj pružiti temeljito i fokusirano učenje programiranja kroz radionice koje koriste C# programski jezik. Učesnici će steći ključna znanja u C# i .NET tehnologijama, koja su osnova za dalji napredak u svijetu programiranja. Pored toga, istraživaćemo koncepte primjenjive na druge programske jezike. Zbog širokog spektra primjene C#, od razvoja backend i mobilnih aplikacija do IOT rješenja i igara, ova edukacija vam otvara vrata u svijet profesionalnog programiranja s čvrstim temeljima. 

Ovo je novi koncept edukacije, koji će voditi Almir Vuk, priznati Microsoft MVP.

Pregled programa po modulima:

Datum održavanja: 15. februar. 2024. ( 10-16 ).

Uvod u C# i Visual Studio: Upoznajte se s programskim jezikom C# i njegovim razvojnim okruženjem, Visual Studiom. Naučimo osnovne principe i sintaksu C# programskog jezika.

Razumijevanje nizova, operatora i kontrolnih struktura: Zaronite u osnove manipulacije podacima i kontrolu toka koda kroz istraživanje nizova, operatora i kontrolnih struktura u C#.

Datum održavanja: 16. februar. 2024. ( 10-16 ).

Petlje: Zaronite u napredne koncepte i tehnike vezane uz strukture petlji, nadograđujući osnovno razumijevanje postavljeno prvog dana. Steknite stručnost u korištenju petlji za efikasnu obradu i manipulaciju podacima.

Uvod u metode: Počnite svoje istraživanje metoda razumijevanjem njihove važnosti i istraživanjem osnovnih koncepata. Naučite osnove deklaracije metoda, korištenja i kako doprinose stvaranju organiziranog i modularnog koda u C#.

Datum održavanja: 22. februar. 2024. ( 10-16 )

Uvod u klase i objektno-orijentirano programiranje: Naučite osnovne principe objektno-orijentiranog programiranja (OOP) istraživanjem klasa, objekata i njihovih odnosa. Naučite kako strukturirati kod koristeći OOP koncepte u C#.

Naslijeđivanje u C#: Istražite koncept naslijeđivanja i njegovu ulogu u stvaranju hijerarhije klasa. Naučite kako ponovno koristiti i proširivati kod kroz naslijeđivanje u C#.

Datum održavanja: 23. februar. 2024. ( 10-16 ).

Kolekcije i rad s njima: Naučite različite vrste kolekcija u C# i kako efikasno raditi s njima. Naučite manipulirati i upravljati podacima pomoću kolekcija.

Upravljanje greškama i izuzecima: Otkrijte važnost upravljanja greškama i izuzecima u stvaranju pouzdanih i robusnih C# aplikacija. Naučite tehnike identifikacije, rješavanja i oporavka od grešaka u vašem kodu.

Očekivanja i ciljevi:

Ova edukacija je idealna za one bez prethodnog iskustva u programiranju. Potrebna je snažna motivacija i volja za učenjem. Dok su osnove programiranja pristupačne, razvijanje programerskog načina razmišljanja zahtijeva vreme i posvećenost. Naš cilj je osposobiti polaznike da, nakon edukacije, samostalno istražuju naprednije teme, započnu praktičan rad ili se bave stvarnim projektima koristeći C# i .NET.

Mini Akademija programiranja: Uvod u C# i .NET je namijenjena:

Početnicima u programiranju, entuzijastima tehnologije, karijernim prekvalifikantima, studentima i profesionalcima koji žele proširiti svoje vještine u C# i .NET tehnologijama.

Predavač

Almir Vuk, razvojni inženjer i Microsoft MVP. 

Čest je regionalni i međunarodni predavač na Microsoftovim događajima i sastancima korisničkih grupa. U slobodno vrijeme voli igrati šah, trčati u prirodi, pisati na svom blogu, pomagati zajednici na StackOverflow i drugim forumima, sudjelovati u open-source projektima ili biti instruktor na događajima vezanim za promociju programiranja. Potpuno je posvećen razvoju softvera, uglavnom koristeći .NET platformu, u sklopu kojih je specijalizovan za C# i ASP.NET Core za web razvoj, te Xamarin kao tehnologiju za razvoj mobilnih aplikacija. Pored konferencijskih angažmana aktivan je na polju edukacije i održavanja treninga vezanih za teme kao što su programiranje, baze podataka, cloud, kao i predavanja o najboljim praksama u razvoju softvera.

Cijena

Kotizacija za program Mini Akademija programiranja iznosi 1.950,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 1. februara iznosi 1.800,00 KM (+17% PDV).

Moguće je i plaćanje programa Mini Akademija programiranja na 3 rate po 600,00 KM + PDV (1. rata plaća se avansno, ostale rate svaki mjesec uz pisanu narudžbenicu, ovjeren Ugovor i instrumente osiguranja).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 1.650,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 1.450,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.