fbpx
Datum održavanja: 16. decembar
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 16 učesnika!

Opis:

Agilni način upravljanja projektima danas je prevladavajući trend u svijetu razvoja softvera, ali i nekih drugih područja ljudskog djelovanja gdje su se klasične metode pokazale nedostatnima.  

Edukacija je osmišljena s ciljem da se kompanijama koja rade na novim, inovativnim projektima pruže znanja o agilnom pristupu vođenja projekata i uvid u faze transformacije sa standardnog na novi, napredniji – agilni pristup. Edukacija je strukturirana da prolazi kroz životni ciklus projekta tako da se kroz kratke iteracije pruži maksimalni povrat investicije. 

Nakon edukacije polaznici će imati znanja o sasvim novom načinu upravljanja projektima, te novom načinu planiranja, realizacije i kontrole nad projektima.

Kroz seminar će vas voditi Nenad Trajkovski, stručnjak za Agilnu transformaciju, koji je istu uveo u mnogo kopanija, od najmanjih do onih najvećih. Voditelj je složenih projekata i programa, međunarodni instruktor za agilnu transformaciju. Posjeduje certifikate: PMP, PMI-RMP, MCT, MCP, MCTS – Project i MVP – Project.

Cilj edukacije:

Razjasniti načine na koje se kompanije pravilno transformišu  s tradicionalnog razvoja na agilni, te koje se zamke najčešće očekuju i kako ih uspješno prevladati.

Nakon završetka edukacije polaznici će steći znanja o tome:

Metode rada:

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, te međusobno razmjenjujući iskustva.

Seminar je namijenjen:

Seminar je namijenjen prije svega osobama odgovornim za vođenje projekata i članovima projektnog tima. Također, preporučujemo ga svim managerima koji finansiraju projekte kako bi uvidjeli načine za postizanje većeg uspjeha svakog projekta i time poboljšali dostizanje strateških ciljeva kompanije.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.15
  Uvod u waterfall metodologiju;
  Uvod u Agilne metodologije;
  Agilni manifest.
 • 11.30 – 12.30
  Agilni principi;
  Uvod u Scrum;
  Scrum pravila;
  Uvod u Kanban;
 • 13.30. – 14.30
  Role u agilnim metodologijama;
  Artefakti u agilnim metodologijama;
  Događaji u agilnim metodologijama;
  Upravljanjem Rizicima u agilnim metodologijama;
 • 14.45 – 15.45
  Upravljanje komunikacijom u agilnim metodologijama;
  Dokumentacija u agilnim metodologijama;
  Troškovi agilnim metodologijama;
  Najčešće zamke prilikom prijelaza na nove metodologije;
 • 15.45 – 16.00
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa.
Predavač

Nenad Trajkovski, Microsoft MVP

Nenad radi kao samostalni konsultant. Glavna područja su mu: Upravljanje projektima, konsolidacija i uvođenje projektnih procesa u kompanije, uvođenje i kontrola Agilnog razvoja i PMO-a. Redovni je predavač ne domaćim i inostranim IT konferencijama. Više od teoretskog znanja, a koje potvrđuju njegovi brojni certifikati, polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo (30+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima – PMO. Između ostalog, Nenad je voditelj složenih IT projekata te trener za vođenje projekata, upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Redovni je predavač na Microsoft WINDAYS, Network i Thrive konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practitioner) i PSM-I (Professional Scrum master), MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsoft Certified Technical Specialist i MVP Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT certifikate. Vlasnik je konsultantske kompanije NT Consulting.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Kako transformisati kompaniju sa standardnog na agilni razvoj iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 07. decembraiznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.