fbpx
Agilno
Datum održavanja: 27. april
10.00h - 17.00h
Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Današnje tržište je dinamično. Novi proizvodi i usluge se pojavljuju svaki dan, a konkurencija je sve žešća. Stoga je brzina reakcije, na promjene na tržištu, neophodan preduslov za opstanak svake kompanije, neovisno o segmentu poslovanja.

Jedini odgovor na promjene je agilnost!

Na tržištu postoji puno knjiga koje objašnjavaju agilnu transformaciju, ali praksa pokazuje da se u tom procesu nailazi na puno prepreka. Velik broj firmi radi velike greške pri prelasku na agilno poslovanje, a kao za posljedice imaju zaostajanje na tržištu.

Ako ste transformirali kompaniju na agilno i postižete zavidne rezultate i smatrate da nema mjesta za velika poboljšanja, onda ovaj seminar nije namijenjen za Vas.

Kroz interaktivni seminar će vas voditi Nenad Trajkovski, stručnjak za agilnu transformaciju kompanija.

Cilj seminar:

Ovim seminarom ćemo razbiti sve zablude i fame o agilnom poslovanju i pokazati kako sprovesti transformaciju u uslovima koji nisu idealni i na taj način postići maksimalne rezultate.

Metode rada:

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, te razmjenom iskustva s ostalim polaznicima i predavačem.

Seminar je namijenjen:

Voditeljima kompanija/odjela, te svim kojima rade na projektima iz svih područja djelatnosti i koji žele agilno transformirati kompaniju. Namijenjen je osobama koje rade u: Managementu, Nabavi, Prodaji, Marketingu, Proizvodnji, Financijama, IT-u.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Što je Framework, a što Metodologija i koje su razlike
  Što je agilni pristup
  Agilni manifest
  Agilni principi
  Management i manageri u agilnom pristupu
 • 11.40 – 13-15

  Scrum i Kanban procesni model
  Product Owner
  Scrum Master
  Timovi
  Ceremonije
  Sprint planning meeting
  Sprint review meeting
  Sprint retrospective meeting
  Daily Scrum meeting
  Backlog Refinement

 • 13.45 – 15.00
  Product Backlog
  Sprint Backlog
  Kako implementirati Scrum u 10 koraka
  Način postavljanja ciljeva – Balanced Scorecard
 • 15.15 – 16.00
  Kako implementirati Scrum u 10 koraka
  Što izbjegavati u praksi
  Kako početi i napraviti dobar plan
 • 16.00 – 16.30
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa
Predavač

Nenad Trajkovski

Nenad radi kao samostalni konsultant. Glavna područja su mu: Upravljanje projektima, konsolidacija i uvođenje projektnih procesa u kompanije, uvođenje i kontrola Agilnog razvoja i PMO-a. Redovni je predavač ne domaćim i inostranim IT konferencijama. Više od teoretskog znanja, a koje potvrđuju njegovi brojni certifikati, polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo (30+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima – PMO. Između ostalog, Nenad je voditelj složenih IT projekata te trener za vođenje projekata, upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Redovni je predavač na Microsoft WINDAYS, Network i Thrive konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practitioner) i PSM-I (Professional Scrum master), MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsoft Certified Technical Specialist i MVP Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT certifikate. Vlasnik je konsultantske kompanije NT Consulting

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Agilno u praksi iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 20. aprila iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.