fbpx

Captive portal dostupan na CUDY uređajima 

Korisnici uređaja WR1300 i WR3000 mogu preuzeti firmware sa stranice za podršku, te nadograditi svoje uređaje prema uputama na konfiguracijskoj stranici.

Korisnici AP proizvoda, uključujući AP1300, AP3000, AP1200 Outdoor, AP1300 Outdoor, AP3000 Outdoor i RE1200 Outdoor, od sada mogu aktivirati opciju Captive portal uparivanje svojih uređaja sa WR1300 i WR3000 koji imaju uključenu opciju Captive portal.
Drugi uređaji pod RE ili AP također će omogućiti Captive portal kada su spojeni na glavni ruter.

Cudy ruteri dolaze sa ugrađenih pet provajdera Captive portala, a postupak postavljanja prilično je jednostavan.
Nakon kreiranja računa kod provajdera navedenih u nastavku, korisnici mogu unijeti konfiguracijsku vrijednost na konfiguracijskoj stranici Cudy rutera kako bi omogućili Captive portal.

Ugrađeni provajderi:

  • HotspotSystem
  • Iron Wi-Fi
  • ObiFi
  • VulaCoin
  • WorldSpot.net
  • Manual

Disclaimer: Prilikom implementacije Captive portala važno je imati na umu da korištenje rješenja Captive portala treće strane može imati različite nivoe kompatibilnosti i sigurnosnih rizika. Rješenja trećih strana su prema vlastitom odabiru i mogu zahtjevati dodatnu konfiguraciju i rješavanje problema.

Očekuje se će Cudy AP proizvodi također podržavaju Captive portal u samostalnom režimu rada, čime se eliminira potreba za drugim ruterom kao glavnom uređaju koji bi to omogućio.
Popis uključuje AP1300, AP1300 Outdoor, AP3000 i AP3000 Outdoor.
Beta testiranje ovog firmware-a je trenutno u toku.

Kako Vam možemo pomoći?

Ukoliko trebate asistenciju kontaktirajte naš ured.