fbpx
Datum održavanja: 08. april
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Coaching je alat koji pomaže ljudima aktivirati ličnu snagu i unutarnji ustroj te ih opremiti praktičnim alatima kako bi premostili lične i poslovne izazove.

Savremeni poslovni psiholozi su saglasni da su neke od ključnih karakteristika modernih lidera:

Svijet se ubrzano mijenja. Tradicionalni stil rukovođenja nema odjeka na savremenog radnika. Nove generacije uposlenika ne žele biti pod konstantnim pritiskom nadređenih, a visoka zarada i benefiti više nisu garant produktivnosti i odanosti uposlenika.

Kroz interaktivni seminar će vas voditi Marija Dajić, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.
 

Šta je to što uposlenici žele? Žele biti motivisani i inspirisani.
Međutim, uprkos ovim činjenicama, današnje liderstvo se i dalje mahom zasniva na tradicionalnim metodama rukovođenja s osloncem na moći, autoritetu i strahopoštovanju. Ovo je ujedno i razlog zašto se veliki broj kompanija trenutno suočava sa izazovima poput:

U cilju rješavanja ovih hroničnih izazova savremenog upravljanja ljudskim resursima, sve veći broj kompanija se okreće novim metodologijama i testira nove mogućnosti i alate.

Jedan od tih alata je coaching koji je za vrlo kratko vrijeme zauzeo stabilno i počasno mjesto u uspješnim poslovnim sistemima, te se nerijetko naziva i premium liderskim alatom.

Coaching je metod koji omogućava uposlenicima da se povežu sa svojim vrijednostima i vrijednostima kompanije, da ostvare ono što zaista žele i što im je važno, da postignu željeni kvalitet rada i prevashodno da im put do željenog rezultata postane jasan i dostižan.

Coaching je kreativan odnos između kouča/trenera i klijenta (pojedinca ili tima), čiji je fokus usklađivanje ciljeva organizacije i ciljeva pojedinaca, odnosno timova.

Coaching metod počiva na vještini aktivnog slušanja i umjetnosti postavljanja pravih pitanja. Prema ovome, coaching nije isto što i mentorisanje, terapija niti dijeljenje savjeta.

Cilj seminar:

Cilj edukacije je podignuti razinu participativnog vođenja i coaching kulture, te posljedično povećati odgovornost za svoj posao kod uposlenika.

Seminar je namijenjen:

Menadžerima i rukovodiocima timova koji žele da razvijaju svoje liderske vještine, preduzetnicima koji razvijaju svoj biznis, prodavcima koji žele novi pristup u prodaju svojih proizvoda i usluga, HR profesionalcima, svima koji žele da rade na sebi.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 10.45
  Naučićete kako se vodi coaching proces u poslovnom okruženju
 • 11.00 – 11-45
  Unaprijedićete svoje vještine aktivnog slušanja
 • 12.30 – 13.30
  Upoznaćete se sa setom coaching pitanja potrebnih za svaku fazu coaching procesa
 • 13.45 – 14.45
  Upoznaćete metode koje stavljaju fokus na najbolji mogući ishod
 • 15.00 – 16.00
  Steći ćete vještinu građenja odnosa sa sagovornikom
Predavač

Marija Dajić HR Consultant, 

Marija je godinama posvećena ličnom i profesionalnom razvoju pojedinaca i organizacija. Advokatsku karijeru svojevremeno je zamijenila karijerom u industriji ljudskih resursa kako bi, po njenim riječima, živjela svoj poziv i svrhu. Kao iskusan HR-ovac sa internacionalnom karijerom u jednoj globalnoj osiguravajućoj kući, a zatim i kao HR konsultant i Product Owner u najvećoj regionalnoj agenciji za trening i razvoj uposlenika, Marija se najprije specijalizovala u oblasti treninga uposlenika i top menadžmenta, da bi se potom odvažno upustila u samostalnu karijeru zasnovanu na principima individualnog rada sa klijentima i holističkog pristupa rješavanju svih izazova savremenog života i rada. Kada izađe iz uloge poslovne žene, Marija ostaje radoznali istraživač ljudske prirode i posvećena partnerica i majka.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Coachingom do rezultata iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 01. aprila iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.