fbpx
Radionica: Excel za poslovne korisnike
Datum održavanja: 18. i 19.12.2023.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Dvodnevna interaktivna radionica ‘Excel za poslovne korisnike’ pruža priliku širokom spektru profesionalaca i entuzijasta koji žele produbiti svoje znanje i vještine u korištenju Excela. Sa fokusom na praktičnu primjenu Excela u poslovnom okruženju. Radionica obuhvata široki spektar tema – od osnovnih funkcija do naprednih tehnika analize i vizualizacije podataka, te efikasnog korištenja alata za donošenje odluka zasnovanih na podacima. Polaznici će kroz interaktivne sesije naučiti kako iskoristiti sve mogućnosti Excela, čime će značajno unaprijediti svoju produktivnost i analitičke sposobnosti u svakodnevnom radu.

S ponosom vam predstavljamo da će edukaciju voditi Dennis Ramulić, stručnjak za Power Platformu (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizaciju poslovanja, podatkovnu analitiku, Lean, BPM i RPA.

Uz Vašu prijavu dolazi Microsoft Office 365 licenca

Kao dio naše obaveze da vam pružimo najbolje moguće iskustvo učenja, svaki polaznik će imati ekskluzivnu priliku da koristi probnu verziju Microsoft Office 365 alata, uključujući svestrani Microsoft Excel. Ovo vam omogućava da praktično primjenjujete nova znanja i vještine stečene na edukaciji. Izvanredna ponuda obuhvata pristup trajanju od najmanje 30 dana za minimum 25 korisnika, osiguravajući da vi i vaš tim možete maksimalno iskoristiti ovu priliku za napredovanje u karijeri!

Edukacija je namijenjena:

Namijenjena je širokom spektru profesionalaca i entuzijasta koji žele usavršiti svoje vještine u Excelu, od iskusnih analitičara i kontrolora do početnika u analizi podataka.

Cilj edukacije:

Cilj radionice je opremiti polaznike naprednim znanjima i vještinama potrebnim za efikasno korištenje Excela u poslovnom okruženju. Polaznici će naučiti kako optimizirati rad s podacima, primijeniti složene funkcije i tehniku, te kako efektivno analizirati i vizualizirati podatke radi boljeg donošenja odluka.

Teme i raspored edukacije

DAN 1

 • 10.00 – 11.30
  Povezivanje podataka iz više tablica
  Rad s funkcijama nad imenovanim rasponima i tablicama
 • 11:45 – 13:00
  Povećanje interaktivnosti tablica (apsolutne i relativne adrese, sliceri, timelinei)
 • 13.30. – 14.30
  Pregled funkcije VLOOKUP i učenje funkcija INDEX-MATCH i XLOOKUP
 • 14.45 – 16.45
  Upoznavanje s novim funkcijama FILTER, SORT, UNIQUE
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

DAN 2

 • 10.00 – 12.30
  Tekstualne i tekstualno-logičke funkcije (LEN, LEFT, RIGHT, MID, i druge)
  Logičke funkcije (AND, OR, XOR, NOT, IF, i druge)
 • 13.30. – 14.30
  Troubleshooting neispravnih funkcija (Error checking, show formula)
 • 14.45 – 15.45
  Napredno uvjetno oblikovanje i napredni grafikoni
 • 15.45 – 16.45
  Učitavanje podataka u Excel, Pivotiranje podataka, What if analiza
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Dennis Ramulić 

Magistar je edukacije matematike i fizike s desetak godina iskustva u obrazovnom sustavu i privatnom sektoru, gdje se uz karijeru razvija u stručnjaka za agilne, Lean i Kaizen metodologije rada. Iskustvo rada stekao je ponajviše u financijama, nabavi, upravljanju zalihom te poslovnim procesima, dok se zadnjih nekoliko godina bavi digitalizacijom poslovanja, razvojem RPA rješenja te uvođenjem naprednih analitičkih metoda u poslovanje. Iskustvo u obrazovanju ostavilo je svoj utjecaj pa se danas bavi educiranjem u nekoliko edukacijskih centara, a specijalnost su mu MS Excel, Power Platforma (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizacija poslovanja, podatkovna analitika, Lean, BPM i RPA.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Excel za poslovne korisnike iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 11. decembar iznosi 555,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 510,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 480,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.