fbpx
Datum održavanja: 6. oktobar
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Harvard Business School je proteklih godina proveo izuzetno zanimljivu studiju koja je pokazala da su organizacije bez kulture i procesa upravljanja radnim učinkom povećale svoj neto prihod za samo 1% tokom posmatranog perioda. S druge strane, organizacije koje su imale uspostavljen proces upravljanja radnim učinkom bilježile su rast neto prihoda od 756% u istom vremenskom periodu. Studija je također pokazala da menadžeri troše 13% svog vremena na vođenje loših performera i 14% svog vremena na pokušaje ispravljanja njihovih grešaka. To je ekvivalent od 34 dana,  koja u toku jedne godine posvetite pokušaju ublažavanja negativnih efekata loših performansi Vaših uposlenika.

Top performeri u prosjeku čine samo 5% radne snage u Vašoj firmi – ali proizvedu 26% učinka. Znate li da Vas njihov gubitak može koštati i do 3,5 puta više nego što je ukupna plata zaposlenika danas?

Jasno je da je Controlling u HR-u „must-have“ zato što omogućava transparentno praćenje veze između efikasnosti sistema upravljanja ljudskim resursima, finansijskih rezultata firme i njene ukupne produktivnosti.

Da li u ovom trenutku znate imenovati svakog top performera u Vašoj firmi? Da li znate kako izračunati ko su oni? One koje do ovog trenutka niste identificirali, već ih gubite!

Ako znate, onda ovaj seminar nije za Vas.

Cilj seminar:

Razumijevanje međuovisnosti sistema HR-a, finansijskih rezultata firme i njene ukupne produktivnosti te sticanje osnovnih Controlling znanja i alata za podršku procesu Talent Managementa u organizaciji.

Metode rada:

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, praktične vježbe te razmjenom iskustva s ostalim polaznicima i predavačem.

Seminar je namijenjen:

Voditeljima timova i odjela, profesionalcima i specijalistima u oblastima upravljanja Ljudskim resursima, Finansijama i Controlling-u.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Osnovni pojmovi Controlling-a i HR-a
  Definisanje strateških ciljeva i strateških tema
 • 11.40 – 13-15
  Talent Management
  Postavljanje i mjerenje ključnih pokazatelja učinaka – KPI-ova
 • 13.45 – 15.00
  Način postavljanja ciljeva – Balanced Scorecard
  Management by objectives – MBO
 • 15.15 – 16.00
  Organizacijski razvoj i rad HR-a kroz upotrebu KPI-ova
 • 16.00 – 16.30
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa
Predavač

Dragana Mujanović

Dragana se bavi Controlling-om više od 12 godina. Ima deceniju radnog iskustva na poziciji menadžera odjela Računovodstva, Finansija, Controllinga, te menadžera odjela Razvoja ljudskih resursa u firmi dm drogerie markt d.o.o. Sarajevo. Radila je i kao menadžer odjela Finansija i Controllinga u firmi Orbico d.o.o. Sarajevo. Kroz svoju vrlo uspješnu karijeru bila je predavač i govornik na mnogobrojnim lokalnim i regionalnim konferencijama poput DRIVE konferencije, CEO Akademije, The SDG Business Conference (UN), međunarodnih Controlling konferencija itd. Svoja predavanja koncipira jednostavno i lako razumljivo.

Završila je Ekonomski fakultet u Sarajevu, a dodatno akademsko usavršavanje iz oblasti Controlling-a stekla je kroz međunarodno priznati certificirani Controlling Advanced Program (Horváth Akademie, Njemačka). Pohađala je i veliki broj cijenjenih edukacija poput Sandler Sales Training-a, SAP FICO, Projektnog i Procesnog menadžmenta, kako bi mogla dodatno unaprijediti procese u poslovanju.

Članica je prestižnog udruženja Internationaler Controller Verein (ICV), najstarijeg i najpriznatijeg udruženja za Controlling u Europi. Unutar ICV udruženja dobila je čast da vrši ulogu Voditelja Međunarodne Radne grupe za Controlling, koju čini top 20 EU stručnjaka iz oblasti Controllinga.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Kontroling u ljudskim potencijalima iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 30. septembra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.