fbpx
Radionica: Microsoft Azure: Developer Services
Datum održavanja: 6. juli
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Radionica je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Pridružite nam se na jednodnevnoj radionici Microsoft Azure platformi i unaprijedite svoje znanje o cloud-u i Microsoft Azure servisima koji se koriste u razvoju softvera!

Da li ste programer koji želi proširiti svoje vještine ili želite upoznati Microsoft Azure platformu iz bliže perspektive? Bez obzira na vašu pozadinu, ova radionica će vam omogućiti da se upoznate sa različitim aspektima Microsoft Azure servisa koji se koriste pri rješavanju problema u razvoju, održavanju i nadogradnji softverskih sistema.

Radionica će obuhvatiti ključne teme vezane za vještine koje su potrebne programerima prilikom rada sa Microsoft Azure servisima, kao što su razvoj aplikacija temeljenih na cloud-u pomoću Azure App Service i Azure Functions, upotreba Azure rješenja za pohranu podataka, implementacija sigurnosnih mjera, rješavanje problema i optimizacija Azure rješenja, implementacija real-time funkcionalnosti i rad sa push notifikacijama, te najbolje prakse u monitoringu rješenja postavljenih na Microsoft Azure platformi.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Almir Vuk, iskusni razvojni inžinjer, Microsoft Certified Trainer i Microsoft MVP u kategoriji Developer Technologies. Sa njegovim vodstvom, kroz sedam modula seminara, dobit ćete dragocjeno znanje i praktične primjere iz stvarnog svijeta.

Cilj:

Pružiti učesnicima bolji uvid i praktično razumijevanje Microsoft Azure servisa koji se mogu koristiti pri razvoju i nadogradnji softverskih rješenja. Bez obzira da li ste već upoznati sa Azure platformom ili tek počinjete istraživati, ova radionica će vam pružiti vrijedne informacije i alate za uspješan rad u cloud okruženju.

Radionica je namijenjna:

Programerima i svima koji žele naučiti više o Microsoft Azure servisima i konceptima cloud tehnologija. Pridružite nam se i zajedno istražimo sve što Azure platforma nudi!

Teme i raspored edukacije

DAN 1

 • 10.00 – 10.50
  Azure App Services
 • 11.00 – 12.00
  Azure Functions
 • 12.10. – 13.00
  Azure Storage Accounts
 • 13.30 – 14.20
  Azure Key Vault
 • 14.30 – 16.00
  Azure SignalR Service
  Azure Notification Hub
 • 16.00 – 16.30
  Application Insights
 • 16.30 – 17.00
  Vaša Pitanja i naši odgovori
Predavač

Almir Vuk, razvojni inženjer i Microsoft MVP.

Čest je regionalni i međunarodni predavač na Microsoftovim događajima i sastancima korisničkih grupa. U slobodno vrijeme voli igrati šah, trčati u prirodi, pisati na svom blogu, pomagati zajednici na StackOverflow i drugim forumima, sudjelovati u open-source projektima ili biti instruktor na događajima vezanim za promociju programiranja. Potpuno je posvećen razvoju softvera, uglavnom koristeći .NET platformu, u sklopu kojih je specijalizovan za C# i ASP.NET Core za web razvoj, te Xamarin kao tehnologiju za razvoj mobilnih aplikacija. Pored konferencijskih angažmana aktivan je na polju edukacije i održavanja treninga vezanih za teme kao što su programiranje, baze podataka, cloud, kao i predavanja o najboljim praksama u razvoju softvera.

Cijena

Kotizacija za učešće na radionici Microsoft Azure: Developer Services iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 1. jula iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.