fbpx
Radionica: Microsoft Power BI
Datum održavanja: 16. i 17.05.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Dobrodošli na dvodnevnu intenzivnu radionicu posvećenu jednom od najmoćnijih alata za analizu, vizualizaciju i interpretaciju podataka – Microsoft Power BI. U današnjem svijetu poslovanja, sposobnost da brzo i precizno razumijemo podatke i izvučemo relevantne informacije postala je ključna za donošenje informisanih odluka. Upravo to je ono što Power BI omogućava – transformišući gomilu brojeva i informacija u smislene uvide koji pokreću vaše poslovanje naprijed.

Vaše iskustvo na ovom kursu neće biti samo suhoparno učenje. Bit ćete dio interaktivne zajednice koja postavlja pitanja, rješava izazove i zajedno stvara duboko razumijevanje Power BI alata. Nakon završetka edukacije, ne samo da ćete biti u mogućnosti da kreirate izvještaje, već ćete imati i samopouzdanje da analizirate podatke sa dubljim razumijevanjem.

Pridružite nam se na ovom dvodnevnom putovanju ka vještini efikasnog upravljanja podacima. Zajedno ćemo istražiti mogućnosti koje Power BI pruža i stvoriti osnovu za vašu buduću excelenciju u analizi podataka.

Ova edukacija nije samo još jedna obuka; to je prilika da zaronimo dublje u svijet analize podataka i ovladamo vještinama koje će vas izdvojiti kao stručnjaka u oblasti. Tokom dva intenzivna dana, vodimo vas na putovanje kroz tehnike Power BI ekosistem.

S ponosom vam predstavljamo da će edukaciju voditi Dennis Ramulić, stručnjak za Power Platformu (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizaciju poslovanja, podatkovnu analitiku, Lean, BPM i RPA.

Zašto Power BI?

Power BI je više od alata – to je most između sirovih podataka i vaših poslovnih ciljeva. Sa njegovim moćnim mogućnostima povezivanja sa različitim izvorima podataka, alatima za transformaciju i čišćenje, te lakoćom izrade impresivnih vizualizacija, Power BI vam omogućava da istražite dublje, analizirate preciznije i prezentujete ubjedljivije.

Šta možete očekivati:

Prvi dan nas uvodi u osnove Power BI-a, pomažući vam da se osjećate kao kod kuće u ovom alatu. Povezaćemo se sa različitim izvorima podataka, očistiti i transformisati podatke tako da budu spremni za analizu. Drugi dan prelazimo na sledeći nivo – kreiranje dinamičnih i interaktivnih izvještaja koji će vašim kolegama i nadređenima omogućiti istraživanje podataka samostalno.

Edukacija je namijenjena:

Ovaj kurs nije rezervisan samo za stručnjake. Bez obzira da li ste početnik u svijetu analize podataka ili već imate iskustva sa Power BI, ovaj kurs će vas voditi kroz osnove i napredne koncepte na način koji će biti jasan i pristupačan. Ako želite poboljšati sposobnost interpretacije podataka, donošenja odluka zasnovanih na informacijama i efikasne komunikacije važnih saznanja, ovo je kurs za vas.

Cilj edukacije:

Cilj seminara je osnažiti polaznike sa znanjem i vještinama potrebnim za uspješnu analizu, vizualizaciju i interpretaciju podataka kroz Microsoft Power BI. Kroz interaktivno iskustvo i praktične primjere, ovaa dvodnevna edukacija ima za cilj omogućiti učesnicima da samostalno kreiraju izvještaje, koriste DAX formule za dublje analize i efikasno dijele svoje spoznaje sa kolegama. Bez obzira na trenutni nivo znanja, cilj nam je pružiti alate i razumijevanje kako bismo vas učinili samopouzdanim i kompetentnim korisnicima Power BI alata.

Teme i raspored edukacije

DAN 1

 • 10.00 – 12.30
  Uvod u Power BI alat i njegove mogućnosti.
 • 13.30. – 14.30
  Instalacija i podešavanje okruženja.
 • 14.45 – 15.45
  Povezivanje sa različitim izvorima podataka: Excel, baze podataka, servisi u oblaku.
 • 15.45 – 16.45
  Rad sa Query Editor-om za transformaciju podataka.
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

DAN 2

 • 10.00 – 12.30
  Izrada osnovnih i naprednih vizualizacija: grafikoni, tabele, karte.
 • 13.30. – 14.30
  Razumevanje i primjena DAX (Data Analysis Expressions) jezika za prilagođene izračune.
 • 14.45 – 15.45
  Kreiranje interaktivnih izvještaja i kontrolisanje elemenata na tabli.
 • 15.45 – 16.45
  Upotreba Power BI servisa za dijeljenje izvještaja sa kolegama i timom.
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Dennis Ramulić 

Magistar je edukacije matematike i fizike s desetak godina iskustva u obrazovnom sustavu i privatnom sektoru, gdje se uz karijeru razvija u stručnjaka za agilne, Lean i Kaizen metodologije rada. Iskustvo rada stekao je ponajviše u financijama, nabavi, upravljanju zalihom te poslovnim procesima, dok se zadnjih nekoliko godina bavi digitalizacijom poslovanja, razvojem RPA rješenja te uvođenjem naprednih analitičkih metoda u poslovanje. Iskustvo u obrazovanju ostavilo je svoj utjecaj pa se danas bavi educiranjem u nekoliko edukacijskih centara, a specijalnost su mu MS Excel, Power Platforma (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizacija poslovanja, podatkovna analitika, Lean, BPM i RPA.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Microsoft PowerBI iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 6. maja iznosi 555,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 510,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 480,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.