fbpx
Radionica: Microsoft Power BI
Datum održavanja: 30. i 31.10.2023.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Dobrodošli na dvodnevnu intenzivnu radionicu posvećenu jednom od najmoćnijih alata za analizu, vizualizaciju i interpretaciju podataka – Microsoft Power BI. U današnjem svijetu poslovanja, sposobnost da brzo i precizno razumijemo podatke i izvučemo relevantne informacije postala je ključna za donošenje informisanih odluka. Upravo to je ono što Power BI omogućava – transformišući gomilu brojeva i informacija u smislene uvide koji pokreću vaše poslovanje naprijed.

Vaše iskustvo na ovom kursu neće biti samo suhoparno učenje. Bit ćete dio interaktivne zajednice koja postavlja pitanja, rješava izazove i zajedno stvara duboko razumijevanje Power BI alata. Nakon završetka edukacije, ne samo da ćete biti u mogućnosti da kreirate izvještaje, već ćete imati i samopouzdanje da analizirate podatke sa dubljim razumijevanjem.

Pridružite nam se na ovom dvodnevnom putovanju ka vještini efikasnog upravljanja podacima. Zajedno ćemo istražiti mogućnosti koje Power BI pruža i stvoriti osnovu za vašu buduću excelenciju u analizi podataka.

Ova edukacija nije samo još jedna obuka; to je prilika da zaronimo dublje u svijet analize podataka i ovladamo vještinama koje će vas izdvojiti kao stručnjaka u oblasti. Tokom dva intenzivna dana, vodimo vas na putovanje kroz tehnike Power BI ekosistem.

S ponosom vam predstavljamo da će edukaciju voditi Aida Hadžiosmanović, Microsoft certificirani predavač sa bogatim iskustvom u IT industriji. Aida posjeduje prestižne certifikate MCT, PSMI I i PSO I, sa skoro dvije decenije iskustva. Njeno stručno vodstvo osigurava da ćete dobiti pravu vrijednost iz ovog kursa i primjenjivati naučeno sa samopouzdanjem.

Zašto Power BI?

Power BI je više od alata – to je most između sirovih podataka i vaših poslovnih ciljeva. Sa njegovim moćnim mogućnostima povezivanja sa različitim izvorima podataka, alatima za transformaciju i čišćenje, te lakoćom izrade impresivnih vizualizacija, Power BI vam omogućava da istražite dublje, analizirate preciznije i prezentujete ubjedljivije.

Šta možete očekivati:

Prvi dan nas uvodi u osnove Power BI-a, pomažući vam da se osjećate kao kod kuće u ovom alatu. Povezaćemo se sa različitim izvorima podataka, očistiti i transformisati podatke tako da budu spremni za analizu. Drugi dan prelazimo na sledeći nivo – kreiranje dinamičnih i interaktivnih izvještaja koji će vašim kolegama i nadređenima omogućiti istraživanje podataka samostalno.

Edukacija je namijenjena:

Ovaj kurs nije rezervisan samo za stručnjake. Bez obzira da li ste početnik u svijetu analize podataka ili već imate iskustva sa Power BI, ovaj kurs će vas voditi kroz osnove i napredne koncepte na način koji će biti jasan i pristupačan. Ako želite poboljšati sposobnost interpretacije podataka, donošenja odluka zasnovanih na informacijama i efikasne komunikacije važnih saznanja, ovo je kurs za vas.

Cilj edukacije:

Cilj seminara je osnažiti polaznike sa znanjem i vještinama potrebnim za uspješnu analizu, vizualizaciju i interpretaciju podataka kroz Microsoft Power BI. Kroz interaktivno iskustvo i praktične primjere, ovaa dvodnevna edukacija ima za cilj omogućiti učesnicima da samostalno kreiraju izvještaje, koriste DAX formule za dublje analize i efikasno dijele svoje spoznaje sa kolegama. Bez obzira na trenutni nivo znanja, cilj nam je pružiti alate i razumijevanje kako bismo vas učinili samopouzdanim i kompetentnim korisnicima Power BI alata.

Teme i raspored edukacije

DAN 1

 • 10.00 – 12.30
  Uvod u Power BI alat i njegove mogućnosti.
 • 13.30. – 14.30
  Instalacija i podešavanje okruženja.
 • 14.45 – 15.45
  Povezivanje sa različitim izvorima podataka: Excel, baze podataka, servisi u oblaku.
 • 15.45 – 16.45
  Rad sa Query Editor-om za transformaciju podataka.
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

DAN 2

 • 10.00 – 12.30
  Izrada osnovnih i naprednih vizualizacija: grafikoni, tabele, karte.
 • 13.30. – 14.30
  Razumevanje i primjena DAX (Data Analysis Expressions) jezika za prilagođene izračune.
 • 14.45 – 15.45
  Kreiranje interaktivnih izvještaja i kontrolisanje elemenata na tabli.
 • 15.45 – 16.45
  Upotreba Power BI servisa za dijeljenje izvještaja sa kolegama i timom.
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Aida Hadžiosmanović
Aida posjeduje certifikate MCT, PSMI I, PSO I, ima skoro 20 godina radnog iskustva u IT industriji. Iskustvo je stekla kako u domaćim tako i inostranim kompanijama (WUS Austria, Logosoft, SYS Company) na pozicijama u oblasti razvoja softvera, marketinga i oglašavanja te projekt menadžmenta. Trenutno je zaposlena na poziciji projektanta u domaćoj IT kompaniji Ping d.o.o. Sarajevo. Već više od 15 godina drži predavanja / kurseve na temu Microsoft Office. Među prvima u BiH je držala radionice na temu Office365 for end users. Posjeduje veći broj certifikata iz oblasti Microsoft Office aplikacija. Microsoft Certified Trainer je od 2010. godine. Sudjelovala je kao predavač na MSNetwork 2019 i Microsoft Community 2019. Od 2018. godine je član BiH PMI Chaptera, gdje od samog učlanjenja aktivno volontira na poziciji koordinator marketinških aktivnosti Chaptera. Od marta 2021. je i član upravnog odbora. Područja interesovanja: Office aplikacije, digital marketing & advertising, product management, project management, front-end-development, UI/UX design.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Microsoft PowerBI iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 17. oktobar iznosi 555,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 510,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 480,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.