fbpx
Radionica: Microsoft Power BI: Napredni nivo
Datum održavanja: 29. i 30.01.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Dobrodošli na dvodnevnu intenzivnu radionicu Microsoft Power BI napredni nivo pažljivo je osmišljen da polaznicima pruži temeljito i detaljno razumijevanje svih aspekata Power BI aplikacije, uz poseban naglasak na njene napredne funkcionalnosti. Kroz ovaj edukacijski program, polaznici će biti uključeni u svijet praktične primjene Power Query M jezika i DAX jezika, učenja kroz realne scenarije i primjere iz prakse. Osim toga, intenzivno ćemo se posvetiti razvoju vještina u naprednim tehnikama vizualizacije podataka, koje su ključne za efektivnu analizu i prezentaciju informacija.

Program također uključuje detaljno istraživanje opcija Power BI Service-a, naglašavajući kako se Power BI može integrisati s drugim aplikacijama unutar Microsoft 365 paketa. Ovo će polaznicima omogućiti da razviju sposobnost stvaranja sveobuhvatnih analitičkih rješenja, koja efektivno koriste kombinaciju alata unutar Microsoft ekosistema.

Uz interaktivne sesije, radionice i praktične vježbe, ovaj napredni nivo edukacije je idealan za one koji teže da postanu stručnjaci u korištenju Power BI alata, spremni za suočavanje s kompleksnim izazovima u području poslovne analitike i inteligencije. 

S ponosom vam predstavljamo da će edukaciju voditi Dennis Ramulić, stručnjak za Power Platformu (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizaciju poslovanja, podatkovnu analitiku, Lean, BPM i RPA.

Preduslov za pohađanje:

Bitno je napomenuti da je preduslov za pohađanje ovog naprednog nivou poznavanje osnovnih funkcija Power BI. Ova edukacija je idealana za one koji već imaju temeljno znanje o Power BI-u i žele svoje vještine podići na viši, napredniji nivo.

Edukacija je namijenjena:

Ova edukacija je posebno namijenjen profesionalcima koji već koriste Power BI, analitičarima podataka, IT stručnjacima, menadžerima projekata, donosiocima odluka, te edukatorima i trenerima u području analize podataka.

Cilj edukacije:

Cilj ove radionice je osnažiti polaznike da efikasno koriste napredne funkcije Power BI, uključujući rad s kompleksnim podacima, kreiranje sofisticiranih vizualizacija i analiza, te integraciju sa ostalim Microsoft alatima. Nakon završetka radionice, polaznici će biti sposobni samostalno kreirati, analizirati i prezentirati podatke na naprednom nivou.

Teme i raspored edukacije

Dan 1: Power Query M i DAX

 • 10.00 – 12.30
  Uvod i pregled dana
 • 13.30. – 14.30
  Napredni Power Query M
 • 14.45 – 15.45
  Uvod u DAX jezik
 • 15.45 – 16.45
  Praktični rad s DAX formulama
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

Dan 2: Vizualizacija i Integracija

 • 10.00 – 12.30
  Napredne vizualizacijske tehnike
 • 13.30. – 14.30
  Kreiranje i upotreba kalkulacijskih tablica
 • 14.45 – 15.45
  Integracija s Office aplikacijama
 • 15.45 – 16.45
  Pregled Power BI Service opcija
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Dennis Ramulić 

Magistar je edukacije matematike i fizike s desetak godina iskustva u obrazovnom sustavu i privatnom sektoru, gdje se uz karijeru razvija u stručnjaka za agilne, Lean i Kaizen metodologije rada. Iskustvo rada stekao je ponajviše u financijama, nabavi, upravljanju zalihom te poslovnim procesima, dok se zadnjih nekoliko godina bavi digitalizacijom poslovanja, razvojem RPA rješenja te uvođenjem naprednih analitičkih metoda u poslovanje. Iskustvo u obrazovanju ostavilo je svoj utjecaj pa se danas bavi educiranjem u nekoliko edukacijskih centara, a specijalnost su mu MS Excel, Power Platforma (Power BI, Automate i Apps), ostale Office 365 aplikacije te digitalizacija poslovanja, podatkovna analitika, Lean, BPM i RPA.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Microsoft PowerBI iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 23. januara iznosi 555,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 510,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 480,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.