fbpx
Radionica: Uvod u Process Communication Model®
Datum održavanja: 16 . i 17.04.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis

Dobrodošli na jedinstvenu dvodnevnu interaktivnu edukaciju koja vas uvodi u svijet Process Communication Modela (PCM), revolucionarnog pristupa razumijevanju ličnosti i unapređenju komunikacijskih vještina. Baziran na inovativnom radu Dr. Taibi Kahlera, PCM nije samo teorijski model, već praktičan alat koji može transformisati vaše međuljudske odnose, kako na poslu tako i u privatnom životu. PCM je trenutno prisutan u 50 zemalja svijeta. NASA je PCM (Process Communication Model®) počela da primjenjuje u selekciji i obuci astronauta od 1978. godine. Danas ovaj model koriste direktori i menadžeri kompanija sa liste Fortune 500, političari, kao i poznati psiholozi.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Borko Kikić prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, NLP trener, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista.

Ono što odlikuje ovaj program je velika interaktivnost, koja je važna kako bi učesnici mogli kroz lično iskustvo da isprobaju različite alate i rješenja koja dobijaju tokom treninga (odnos teorije i prakse na treningu je 30:70). 

Zašto odabrati PCM?

U današnjem brzom i kompleksnom svijetu, efikasna komunikacija ključna je za uspjeh u svim sferama života. PCM pruža duboko razumijevanje različitih tipova ličnosti, što vam omogućava da prilagodite svoj način komunikacije svakoj situaciji i osobi. Od lidera i menadžera do prodavača, edukatora, i svakog pojedinca koji teži ličnom razvoju, PCM nudi alate koji pomažu u izgradnji značajnih i produktivnih odnosa.

Šta ćete naučiti?

Kome je PCM namijenjen?

Idealan je za svakoga tko želi produbiti razumijevanje vlastite ličnosti i ličnosti drugih, unaprijediti komunikacijske vještine, te primijeniti ove vještine u različitim aspektima života – od upravljanja timovima i vođenja ljudi, do poboljšanja odnosa sa porodicom i prijateljima.

Dodatne prednosti radionice:

Teme i raspored edukacije

Prvi dan – Upoznavanje sa PCM:

 • 10.00 – 11.30
  Detaljno razumijevanje PCM-a
 • 11:45 – 13:00
  Analiza osobne strukture ličnosti
 • 13.30. – 14.30
  Prednosti i izazovi različitih tipova ličnosti
 • 14.45 – 16.45
  Uvid u sopstvene psihološke potrebe i kako one utiču na komunikaciju
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

Drugi dan – Primjena PCM u praksi:

 • 10.00 – 11.30
  Tehnike efikasne i prilagodljive komunikacije
 • 11:45 – 13:00
  Prepoznavanje i rješavanje komunikacijskih izazova
 • 13.30. – 14.30
  Razvoj vještina za unapređenje profesionalnih i ličnih odnosa
 • 14.45 – 16.45
  Primjena PCM-a u različitim aspektima života
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Borko Kikić

Borko Kikić ima više od 20 godina iskustva u finansijskom sektoru. Svoju karijeru započeo je u direktnoj prodaji, prije nego što je prešao na poziciju HR menadžera u jednoj od najvećih mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini, gdje je proveo više od sedam godina. Nakon toga, prešao je na poziciju saradnika za selekciju i trening.

U posljednjih sedam godina, Borko se posvetio treninzima, kako u zemlji tako i u regionu. On je NLP trener, prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista. Njegova ekspertiza leži u oblastima komunikacije, organizacijskog i ličnog razvoja, kao i razvoja prodajnih vještina.

Tokom svoje karijere, Borko je modelirao uspješne prodavače, što je postavilo standard za obuku novih zaposlenih. Pored toga, aktivno je učestvovao u zajednici, održavajući NLP i PCM treninge za mlade i roditelje u slobodno vrijeme.

S provedenih preko 1000 dana treniranja, Borko radi na prenosu znanja razvijajući nove trenere i pomažući pojedincima i organizacijama da ostvare željene promjene.

 

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Process Communication Modela i personalizovani PCM profil ličnosti iznosi 955,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 01. april iznosi 755,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 710,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 680,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.

Uz Vašu prijavu dolazi Microsoft Office 365 licenca

Kao dio naše obaveze da vam pružimo najbolje moguće iskustvo učenja, svaki polaznik će imati ekskluzivnu priliku da koristi probnu verziju Microsoft Office 365 alata, uključujući svestrani Microsoft Excel. Ovo vam omogućava da praktično primjenjujete nova znanja i vještine stečene na edukaciji. Izvanredna ponuda obuhvata pristup trajanju od najmanje 30 dana za minimum 25 korisnika, osiguravajući da vi i vaš tim možete maksimalno iskoristiti ovu priliku za napredovanje u karijeri!