fbpx
Radionica: Microsoft Azure Security
Datum održavanja: 03. i 04. juni
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Radionica je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

IT sigurnost nikada nije bila važnija nego danas. Najnovija istraživanja pokazala su da u prosjeku prođe i do 200 dana prije nego što se otkrije sigurnosni propust, te da čak 66% organizacija ostavlja otvorena vrata napadačima kroz nedovoljno ili pogrešno konfigurisane usluge u cloudu. Dodatni problem je, naravno, i nedostatak kvalitetnih stručnjaka za cyber sigurnost na domaćem tržištu. Znamo da informatički sistemi zahtijevaju neprestano ulaganje, ne samo u sam sistem, već i u ljude koji tim sistemom upravljaju. Upravo iz tih razloga kreirali smo poseban workshop kako bismo vam pomogli da ojačate svoju cyber sigurnost. U ovoj skraćenoj i prilagođenoj verziji kursa AZ 500, polaznici će usvojiti vještine i znanja o sigurnosti za identitet i pristup, zaštiti platforme, podacima i aplikacijama, te o sigurnosnim operacijama, i na taj način podići sigurnost podataka i aplikacija na najviši nivo.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Rijad Smajlović, dugogodišnji iskusni Lead Infrastructure Engineer.

Šta možete očekivati od ove edukacije?

Nakon dvodnevne radionice ćete usvojiti dovoljno znanja o glavnim Azure sigurnosnim servisima kako biste mogli implementirati sigurnosne komponente i konfiguracije da zaštitite sljedeće:

Cilj edukacije:

Cilj edukacije je upoznati inženjere s najnovijim mogućnostima koje pruža Azure cloud platforma u zaštiti poslovnog okruženja, bilo da planirate potpuni prelazak u cloud ili hibridno okruženje. Takođe vas želimo upoznati s alatima koji mogu prepoznati svakodnevne prijetnje, kako u realnom vremenu spriječiti napade koji bi mogli narušiti poslovne procese i sigurnost.

Naučit ćemo vas:

Edukacija je namijenjena:

S obzirom da ovaj kurs predstavlja nadogradnju informatičkog sistema s aspekta sigurnosti, za potpuno razumijevanje, preporučuje se da je polaznik upoznat s osnovnim konceptima Microsoft Azure tehnologije. Radionica je namijenjena inženjerima za sigurnost koji žele pokazati svoje vještine u obezbjeđivanju cloud i hibridnog okruženja. Trening je također namijenjen inženjerima koji se žele specijalizirati za pružanje sigurnosti za digitalne platforme temeljene na Microsoft Azure-u i igrati važnu ulogu u zaštiti podataka svoje organizacije.

Teme i raspored edukacije

DAN 1

 • 10.00 – 11.15
  Modul 1: Overview of Azure Security Concepts
 • 11.30 – 12.30

  Modul 2: Manage identities in Microsoft Entra ID

 • 13.30. – 14.30
  Modul 3: Manage authentication by using Microsoft Entra ID
 • 14.45 – 17.00
  Modul 4: Manage authorization by using Microsoft Entra ID

DAN 2

 • 10.00 – 11.15
  Modul 5: Create security baselines
 • 11.30 – 12.30

  Modul 6: Manage security posture by using Microsoft Defender for Cloud

 • 13.30. – 15.45
  Modul 7: Configure and manage threat protection by using Microsoft Defender for Cloud
 • 15.45 – 16.00
  Vaša pitanja a naši odgovori!
Predavač

Rijad Smajlović, dugogodišnji iskusni Lead Infrastructure Engineer.

Zaposlen na poziciji Senior Lead Infrastructure Engineer u firmi Authority Partners. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u dizajnu i implementaciji kompleksnih sistemskih rješenja baziranih na Microsoft tehnologijama. Jedan je od prvih deset MCT –ijevaca u Bosni i Hercegovini. Od 2006. godine održao je desetine MOC seminara u zvaničnim MOC edukacionim centrima, pripremao tailor-made radionice prema potrebama klijenata, i višegodišnji je predavač na regionalnim i domačim Microsoft konferencijama poput Network-a, MS Community itd. Posljednjih 10-tak godina aktivno radi na raznim projektima implementacije Microsoft365 rješenja. Posjeduje niz Microsoft certifikata za sve oblasti na kojima radi i o kojima rado predaje.  

Cijena

Kotizacija za učešće na radionici Microsoft Azure Security iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 28. maja iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.