fbpx
Radionica: Pisanje EU projekata
Datum održavanja: 18 . i 19.04.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis

U okviru ove intenzivne dvodnevne radionice, učesnici će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju s kompleksnim svijetom EU fondova i nauče kako uspješno aplicirati za finansiranje svojih projekata. Radionica je kreirana s ciljem da pruži dubinsko razumijevanje procesa od identifikacije poziva, preko pripreme prijedloga projekta, do efikasne implementacije i evaluacije projekata. Pored toga, fokus će biti na razvoju vještina u upravljanju projektima, timovima, rizicima, kao i korištenju alata za analizu i planiranje kao što su SMART i SWOT. Sadržaj radionice temelji se na praktičnom iskustvu i teorijskim znanjima, te je obogaćen primjerima iz prakse i interaktivnim vježbama.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Ismail Šehić, čija je stručnost oblikovana kroz bogatu karijeru u upravljanju međunarodnim projektima i neformalnim obrazovanjem, nudeći uvid u najbolje prakse, alate i strategije za efikasno apliciranje i implementaciju EU projekata.

Ishodi učenja:

Kome namijenjena radionica?

Radionica je idealna za sve one koji se žele osposobiti za pisanje i upravljanje EU projektima, uključujući ali ne ograničavajući se na predstavnike civilnog sektora (udruženja, sportskih klubova, agencija), preduzetnike, mlade profesionalce, kao i predstavnike akademske zajednice s interesom za međunarodnu suradnju i razvoj projekata.

Cilj radionice:

Glavni cilj ove radionice je opremiti učesnike s ključnim znanjem i praktičnim vještinama koje su im potrebne za uspješno navigiranje kroz proces apliciranja za EU fondove, od početne ideje do konačne realizacije projekta. Učesnici će kroz direktnu interakciju s iskusnim predavačem i kroz rad na stvarnim projektnim idejama naučiti kako transformisati svoje vizije u konkretne projekte sposobne za financiranje.

Teme i raspored edukacije

Prvi dan

 • 10.00 – 11.30
  Uvod u radionicu
 • 11:45 – 13:00
  Predstavljanje EACEA web platforme i procesa registracije za organizacije i firme iz BiH i zapadnog Balkana.
 • 13.30. – 14.30
  Predstavljanje projektnih ideja: Učesnici predstavljaju svoje projekte i dobijaju priliku za feedback.
 • 14.45 – 16.45
  Osnove projektne pripreme: Uvod u projektne cikluse, upravljanje projektima i timovima, razumijevanje rizika, kao i korištenje SMART i SWOT analiza za definiranje ciljeva i mjerenje uspjeha.
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

Drugi dan

 • 10.00 – 13.30
  Pregled otvorenih poziva: Informacije o trenutno otvorenim pozivima za podnošenje prijava na EU fondove.
 • 13.30. – 16.45
  Pregled otvorenih poziva: Informacije o trenutno otvorenim pozivima za podnošenje prijava na EU fondove.
 • 16.45 – 17.00
  Zaključci i zatvaranje radionice: Sumiranje naučenog, diskusija o daljnjim koracima i zatvaranje radionice.
Predavač

Ismail Šehić

Ismail je direktor BRAVO – Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities i projekt menadžer s bogatim međunarodnim iskustvom, čija profesionalna karijera predstavlja sjajni spoj inženjeringa, međunarodne suradnje i neformalnog obrazovanja. Svoje rane godine proveo je u Srebrenici, odakle nosi snažne životne lekcije koje su ga vodile kroz bogatu i raznovrsnu karijeru. Diplomirao je mašinstvo, ali njegova prava strast leži u području međunarodnih projekata, volontiranja, i mentorstva mladima.

Kroz putovanja u preko 50 zemalja i rad na preko 100 evropskih projekata, Ismail je razvio izuzetne vještine u javnom nastupu, organizaciji, motivaciji timova i upravljanju složenim projektima. Njegov rad sa BRAVO organizacijom i brojne druge uloge na međunarodnom nivou, uključujući angažman kao Internacionalni projektni menadžer i SALTO internacionalni trener, svjedoče o njegovoj strasti prema dijeljenju znanja i iskustva sa drugima. Ismail vjeruje u moć neformalnog obrazovanja i aktivizma kao sredstva za stvaranje pozitivnih promjena u društvu, što ga čini idealnim mentorom i predavačem za sve one koji žele doprinijeti svojoj zajednici kroz uspješne projekte finansirane iz EU fondova.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Pisanje EU projekata iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 05. april iznosi 555,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 510,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 480,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.

Uz Vašu prijavu dolazi Microsoft Office 365 licenca

Kao dio naše obaveze da vam pružimo najbolje moguće iskustvo učenja, svaki polaznik će imati ekskluzivnu priliku da koristi probnu verziju Microsoft Office 365 alata, uključujući svestrani Microsoft Excel. Ovo vam omogućava da praktično primjenjujete nova znanja i vještine stečene na edukaciji. Izvanredna ponuda obuhvata pristup trajanju od najmanje 30 dana za minimum 25 korisnika, osiguravajući da vi i vaš tim možete maksimalno iskoristiti ovu priliku za napredovanje u karijeri!