fbpx
Datum održavanja: 15. decembra
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 16 učesnika!

Opis:

Programer ste? Do sada ste razvijali softver koristeći .NET i C#? Želite nadograditi svoje znanje i naučiti više o savremenim trendovima razvoja softvera? 

Na ovom seminaru učesnici će imati priliku da se upoznaju sa najboljim praksama razvoja softverskih rješenja pomoću .NET framework-a. Jednodnevni seminar ima za cilj da predstavi sve bitne cjeline kroz sedam različitih modula, od onih generalnih pa do specifičnih tema.

Učešćem na seminaru učesnici će biti upoznati sa najboljim praksama i pristupima koji se koriste prilikom razvoja aplikacija pomoću .NET framework-a, kao i standardnih praksi iz svijeta razvoja softvera, te savremenih trendova. Sve u cilju sticanja novih znanja koji su potrebni za razvoj sigurnog i visokokvalitetnog softvera

Teme koje će se obrađivati obuhvataju generalne principe razvoja softvera, pregled arhitekture i organizaciju koda, upoznavanje sa različitim rješenjima u sklopu .NET Framework-a, kako voditi evidenciju o greškama te kako ih na vrijeme spriječit, kao i upoznavanje sa sigurnosnim konceptima tokom razvoja softvera.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Almir Vuk, razvojni inženjer i Microsoft MVP u Developer Technologies kategoriji.

Cilj:

Seminar ima za cilj da polaznike upozna sa najboljim praksama, kako bi u budućnosti bili spremni da prepoznaju priliku za implementaciju istih. Bilo da je riječ o novim projektima, ili u samom planiranju i implementacijih novih rješenja.

Seminar je namijenjen:

Seminar je dizajniran i namijenjen za početnike u razvoju softvera, kao i one koji već imaju predhodno iskustvo u radu na .NET projektima, ali žele da to znanje dodatno prošire i da se upoznaju sa novim konceptima i praksama.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.15
  Metodologije razvoja softvera
 • 11.30 – 12.30
  ASP.NET Core Project Architecture
  Web aplikacije i servisi
 • 13.30. – 14.30
  Rad sa bazom podataka
  Sigurnosni aspekti
  Upravljanje i organizacija koda
 • 14.45 – 15.45
  Azure servisi
  Evidentiranje grešaka i proaktivno djelovanje
  Testiranje
 • 15.45 – 16.00
  Implementacija real-time funkcionalnosti u aplikacijama
 • 16.00 – 16.30
  Razvoj mobilnih aplikacija
 • 16.30 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori na pitanja
Predavač

Almir Vuk, razvojni inženjer i Microsoft MVP.

Čest je regionalni i međunarodni predavač na Microsoftovim događajima i sastancima korisničkih grupa. U slobodno vrijeme voli igrati šah, trčati u prirodi, pisati na svom blogu, pomagati zajednici na StackOverflow i drugim forumima, sudjelovati u open-source projektima ili biti instruktor na događajima vezanim za promociju programiranja. Potpuno je posvećen razvoju softvera, uglavnom koristeći .NET platformu, u sklopu kojih je specijalizovan za C# i ASP.NET Core za web razvoj, te Xamarin kao tehnologiju za razvoj mobilnih aplikacija. Pored konferencijskih angažmana aktivan je na polju edukacije i održavanja treninga vezanih za teme kao što su programiranje, baze podataka, cloud, kao i predavanja o najboljim praksama u razvoju softvera.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Razvoj softverskih rješenja pomoću .NET Framework-a iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 1. decembra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.