fbpx
Datum održavanja: 13. januar
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Koliko puta ste se našli u situaciji da imate previše posla, a premalo vremena? U takvoj situaciji  ne stižete sve što ste planirali  napraviti, pa postajete nezadovoljni, a isto tako i ljudi koji ovise o vašoj efikasnost I ma koliko bili složeni, ne želite prepustiti da neke poslove obavi netko drugi umjesto vas. Strah ili nepovjerenje su samo neki od razloga zašto to ne želite.

Delegiranje poslova je u današnjem okruženju neophodno i neminovno. No, ukoliko se to ne napravi kako treba, dolazi do razočaranja i umjesto da se poslovi prepuste kolegama, još više sve radite sami…

Kroz seminar će vas voditi Nenad Trajkovski, stručnjak za Agilnu transformaciju, koji je istu uveo u mnogo kopanija, od najmanjih do onih najvećih. Voditelj je složenih projekata i programa, međunarodni instruktor za agilnu transformaciju. Posjeduje certifikate: PMP, PMI-RMP, MCT, MCP, MCTS – Project i MVP – Project.

Metode rada:

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, te razmjenom iskustva s ostalim polaznicima i predavačem.

Cilj seminara:

Ovim seminarom ćemo razbiti sve zablude i fame o delegiranju poslova i pokazati kako i koje poslove pravilno delegirati pravim osobama u pravo vrijeme te pri tome postići maksimalne rezultate.

Seminar je namijenjen:

Voditeljima kompanija/odjela, te svima kojima rade na projektima iz svih područja djelatnosti i žele delegirati poslove. Namijenjen je osobama koje rade u: managementu, nabavi, prodaji, marketingu, proizvodnji, finansijama i IT-u.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Šta je delegiranje i zašto uopće delegirati?;
  Razlika između delegiranja ovlasti i odgovornosti;
  Koje zadatke treba delegirati?;
 • 11.40 – 13-15
  Prepreke uspješnom delegiranju;
  Razumijevanje procesa i faza delegiranja;
  Praktično rješavanje zadatka o delegiranju;
 • 13.45 – 15.00
  Delegiranje kao način motiviranja zaposlenika i smanjivanja stresa;
  Strahovi vezani uz delegiranje;
  Šta činiti, a šta izbjegavati prilikom delegiranja?;
 • 15.15 – 16.30
  Beneficije delegiranja za pojedinca, managera i organizaciju;
 • 16.30 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori.
Predavač

Nenad Tajkovski, PMP, PMI-RMP, MCT, MCP, MCTS – Project i MVP – Project.

Nenad radi kao samostalni konsultant. Glavna područja su mu: Upravljanje projektima, konsolidacija i uvođenje projektnih procesa u kompanije, uvođenje i kontrola Agilnog razvoja i PMO-a. Redovni je predavač ne domaćim i inostranim IT konferencijama. Više od teoretskog znanja, a koje potvrđuju njegovi brojni certifikati, polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo (30+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima – PMO. Između ostalog, Nenad je voditelj složenih IT projekata te trener za vođenje projekata, upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Redovni je predavač na Microsoft WINDAYS, Network i Thrive konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practitioner) i PSM-I (Professional Scrum master), MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsoft Certified Technical Specialist i MVP Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT certifikate. Vlasnik je konsultantske kompanije NT Consulting.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Delegiranje poslova iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 5. januara iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.