fbpx
Datum održavanja: 18.04.2023.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Implementacija najboljih praksi, pregovaranje sa dobavljačima, nabavka mašina i opreme, novi načini komuniciranja sa klijentima su neke od inicijativa koje menadžeri poduzimaju, i moraju ih poduzimati da bi unaprijedili poslovanje, ali sve to ne osigurava uspješnost kompaniji bez pravilno definisane i realizirane poslovne strategije. Kvalitetno razvijena poslovna strategija je prvi preduslov za uspješno poslovanje. Kao što otac strateškog razmišljanja Sun Tzu navodi: „Bitka se dobija  prije nego što stvarna borba započne.“

Poslovna strategija predstavlja plan osmišljen kako bi organizacija ostvarila svoje ciljeve. Ovaj trening je planiran da bi vam pružio potrebna znanja i vještine za učinkovito upravljanje i vođenje vaše organizacije prema uspjehu. 

Naši predavači Damir Karamehmedović i Safet Zečević su iskusni profesionalci u području strateškog upravljanja  koji će vam pružit praktične primjere iz stvarnog svijeta, kao i vježbe koji će vam pomoći da primijenite koncepte naučene tijekom radionice.

Metode rada:

Polaznici će navedene sadržaje i vještine strateškog upravljanja usvojiti kroz teorijsko predavanje, praktične vježbe, individualni i grupni rad s ostalim polaznicima i predavačima.

Cilj edukacije:

Učesnici semninara će se upoznati sa učinkovitim metodama definisanja i implementacije strategije  što će im omogućiti  da   pruže svrsishodan doprinos organizaciji prilikom planiranja i realizacije strategije.

Edukacija je namijenjea:

Seminar je namjenjen direktorima i menadžerima malih, velikih i srednjih poduzeća, voditeljima projekata, voditeljima timova i voditeljima odjela.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Uvod u strateško razmišljanje;
  Strateški nivoi i učesnici;
 • 11.40 – 13-15
  Modeli definisanja strategije;
  Analiza internog i eksternog okruženja kompanije;
 • 13.45 – 15.00
  Analiza industrije i konkurencije;
  Odabir odgovarajućih strateških opcija;
 • 15.15 – 16.30
  Formulacija i implementacija strategije;
  Vještine potrebne za strateško upravljanje;
 • 16.30 – 17.00
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa.
Predavači

Damir Karamehmedović, Senior konsultant

Damir većinu karijere provodi na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru. Kao član Uprave Raiffeisen Banke zadužen za Operacije i IT direktno je bio odgovoran za upravljanje troškovima, odobravanje investicija i konačan profit. Trenutno je suvlasnik i direktor firme Inposis d.o.o Sarajevo, istovremeno radeći kao Senior konsultant u oblasti menadžmenta i IT-a. Tokom svoje bogate poslovne karijere završio je niz stručnih i specijalističkih usavršavanja iz oblasti finansija, strateškog menadžmenta, upravljanja promjenama i upravljanja ljudskim resursima.

Safet Zečević, Senior konsultant

Safet profesionalnu karijeru počinje na poslovima prodaje i marketinga u preduzeću Međunarodni aerodrom Sarajevo. Nakon toga, nastavlja s radom u Raiffeisen Banci gdje obavlja niz rukovodećih funkcija povezanih s prodajom i upravljanjem operacijama. Za vrijeme rada u banci stekao je visokospecijalizirana znanja iz strateškog menadžmenta, upravljanja projektima, unaprijeđenja poslovnih procesa i upravljanja ljudskim resursima. Akademsko obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama i Engleskoj. Trenutno je suvlasnik i izvršni direktor u firmi Integrirani poslovni sistemi d.o.o. koja pruža usluge poslovnog savjetovanja u oblasti operativnog menadžmenta i IT-a.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Strateški menadžment iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 11. aprila iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.