fbpx
Radionica: Unapređenje prodaje kroz PDA
Datum održavanja: 9 . i 10.05.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis

Dobrodošli na dvodnevnu interaktivnu edukaciju Unapređenje prodaje kroz PDA (Personal Development Analysis), koja će se održati u inspirativnom i motivirajućem ambijentu, dizajniranom da podstakne kreativnost, učenje i profesionalni razvoj svakog pojedinca. Ovaj jedinstveni program edukacije je pažljivo osmišljen za prodajne profesionalce, menadžere prodaje, te sve one koji su u neposrednom kontaktu s klijentima i žele unaprijediti svoje vještine prodaje, komunikacije, kao i razumijevanje različitih aspekata prodajnih procesa.

U današnje vrijeme, kada se tržište neprestano mijenja i postaje sve zahtjevnije, ključ uspjeha leži u sposobnosti prilagođavanja i razumijevanju različitih potreba i preferencija klijenata. Kroz interaktivni program edukacije “Unapređenje prodaje kroz PDA”, učesnici će imati priliku ne samo da steknu znanje o četiri osnovna prodajna stila – analitički, pokretački, ljubazni, i izražajni, već će i naučiti kako primijeniti to znanje u praksi, kroz personalizirani pristup svakom klijentu.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Borko Kikić prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, NLP trener, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista.

Šta je PDA – Personal Development Analysis procjena?

Analiza ličnog razvoja (PDA – Personal Development Analysis) je procjena koja nam kroz jednostavnu, preciznu i naučno potvrđenu metodu, dozvoljava da opišemo i analiziramo profile ponašanja ljudi. Takođe nam dozvoljava da evaluiramo zahtjeve ponašanja i kompetencija za konkretnu poziciju i tako osiguramo da biramo prave ljude za prave pozicije.

PDA procjena je alat jednostavan za upotrebu. Identifikuje motivatore, prirodne tendencije u ponašanju i čak predviđa ponašanje u radnim okruženjima, sve to koristeći agilnu, jednostavnu i naučno dokazanu metodologiju.

PDA procjena ne kvalifikuje profile ponašanja kao “dobre” i “loše”. Ona opisuje evaluirane karakteristike ponašanja pojedinca.

PDA – Personal Development Analysis je:

Cilj edukacije

Cilj edukacije je osnažiti polaznike s dubokim razumijevanjem vlastitih prodajnih stilova, preferencija u komunikaciji, te kako te stilove i preferencije najbolje koristiti za izgradnju snažnih, povjerljivih odnosa s klijentima. Program je dizajniran tako da polaznici, kroz različite metode učenja – od predavanja, interaktivnih radionica, do praktičnih vježbi – razviju sposobnost prepoznavanja i prilagođavanja psihološkim potrebama i očekivanjima klijenata, što je ključno za uspješan prodajni proces.

Kome namijenjena edukacija?

Edukacija je idealna za sve one koji su direktno uključeni u procese prodaje i komunikacije s klijentima – bilo da se radi o iskusnim profesionalcima koji žele unaprijediti svoje vještine i tehniku prodaje, ili onima na početku svoje karijere koji teže da postanu majstori u svojem poslu. Svi učesnici će kroz ovu edukaciju dobiti priliku da nauče kako maksimalno iskoristiti svoje potencijale, prepoznati i razviti svoje jedinstvene prodajne stilove, te kako te stilove prilagoditi za ostvarivanje najboljih mogućih rezultata.

Teme i raspored edukacije

Prvi dan 

 • 10.00 – 11.30
  Uvod u PDA i značaj personaliziranog pristupa u prodaji
 • 11:45 – 13:00
  Razumijevanje i identifikacija četiri prodajna stila
 • 13.30. – 16.40
  Interaktivne radionice za prepoznavanje vlastitog prodajnog stila
 • 14.45 – 16.45
  Psihološke potrebe i emocionalna inteligencija u prodaji
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!

Drugi dan 

 • 10.00 – 11.30
  Praktične vježbe komunikacije i prodajnih tehnika
 • 11:45 – 13:00
  Analiza slučajeva: Prilagodba prodajnog pristupa različitim tipovima klijenata
 • 13.30. – 14.30
  Strategije za izgradnju povjerenja i kreiranje dugoročnih odnosa sa klijentima
 • 14.45 – 16.45
  Tehnike upravljanja stresom i izazovima u prodajnom procesu
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Borko Kikić

Borko Kikić ima više od 20 godina iskustva u finansijskom sektoru. Svoju karijeru započeo je u direktnoj prodaji, prije nego što je prešao na poziciju HR menadžera u jednoj od najvećih mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini, gdje je proveo više od sedam godina. Nakon toga, prešao je na poziciju saradnika za selekciju i trening.

U posljednjih sedam godina, Borko se posvetio treninzima, kako u zemlji tako i u regionu. On je NLP trener, prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista. Njegova ekspertiza leži u oblastima komunikacije, organizacijskog i ličnog razvoja, kao i razvoja prodajnih vještina.

Tokom svoje karijere, Borko je modelirao uspješne prodavače, što je postavilo standard za obuku novih zaposlenih. Pored toga, aktivno je učestvovao u zajednici, održavajući NLP i PCM treninge za mlade i roditelje u slobodno vrijeme.

S provedenih preko 1000 dana treniranja, Borko radi na prenosu znanja razvijajući nove trenere i pomažući pojedincima i organizacijama da ostvare željene promjene.

 

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Unapređenje prodaje kroz PDA (Personal Development Analysis) i PDA assessment  iznosi 855,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 01. maja iznosi 655,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 610,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 580,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.