fbpx
Radionica: Upravljanje različitim generacijama
Datum održavanja: 26.06.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

U širokoj paleti različitosti možemo se izgubiti ako fokus stavimo na sve ono u čemu nismo isti, niti slični, i oko čega se ne slažemo. Različitost može biti okidač za konflikt, ali isto tako i prednost, dodatna vrijednost za dobre međuodnose i kompaniju. Uspješni timovi uspijevaju naći temelje zajedništva te na njima održavati koheziju i orijentiranost ka zajedničkim ciljevima. Njegovanje zajedništva je dio menadžerskih kompetencija i podrazumijeva usvajanje znanja i vještina za integraciju različitosti i prevazilaženje generacijskog jaza među uposlenicima.

Na ovoj edukaciji prezentirat ćemo aktualna saznanja o osobinama i potrebama različitih generacija, usvajati znanja i vještine za upravljanje različitim generacijama te razmijeniti iskustva i dobre prakse polaznika. Naš cilj nije ploviti u prostoru teorije o temi, već aktivnim i kritičkim osvrtom tražiti prostor za prilagodbu i primjenu znanja i vještina unutar kompanija iz kojih učesnici dolaze. Principi i znanja primjenjiva su i u kontekstu drugih različitosti unutar timova.

Kroz naš interaktivnu radionicu, vodit će vas Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti.

Šta ćete naučiti?

Cilj edukacije:

Razumjeti osobine i potrebe različitih generacija, razvijati vještine za uspješno upravljanje raznolikostima te podijeliti iskustva i prakse koje će obogatiti vaše poslovno okruženje.

Očekivani rezultati:

Edukacija je namijenjena:

Ova edukacija namijenjena je svima koji žele unaprijediti odnose i komunikaciju s drugima, kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Neovisno o tome jeste li nadređeni ili podređeni, surađujete li s kolegama na poslu koje niste birali ili želite poboljšati odnos s voljenim osobama poput djece, roditelja ili partnera, ova edukacija će vam pružiti vrijedna znanja i vještine koje će vam pomoći u svakodnevnim izazovima.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.15
  Osobine i potrebe različitih generacija
 • 11.30 – 12.30

  Pristup upravljanju različitostima i razumijevanje potreba kao temelja za čuvanje zajedništva

 • 13.30. – 14.30
  Prilagodba politika i politika upravljanja ljudskim potencijalima
 • 14.45 – 16.15
  Komunikacija koja je razumljiva svima i donošenje odluka s najmanjom snagom otpora
 • 16.30 – 17.00
  Diskusija o izazovima i primjerima dobre prakse učesnika
Predavač

Ivana Pejić

Ivana je diplomirala je na Filozofskom fakultetu, ima 23 godine iskustva rada u formalnom obrazovanju i 7 godina u neformalnom obrazovanju za odrasle. Certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti.
Ivana ima bogato iskustvo u podržavanju grupa i timova u ovladavanju komunikacijskim vještinama s ciljem ostvarivanja vlastite dobrobiti i ugodnijih međuljudskih odnosa. Vodi Cenar za edukaciju i savjetovanje “Philia” u Tuzli, u okviru kojeg vodi savjetovanja i edukacije o komunikaciji i upravljanju odnosima.
Član je zajednice trenera u Internacionalnom centru za nenasilnu komunikaciju i suosnivač Mreže za nenasilnu komunikaciju BiH.
Komunikacijske vještine i sama svakodnevno usavršava u izazovima s kojima se susreće, što je stalna motivacija za permanentno učenje i razvoj.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Upravljanje različitim generacijama iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 16. juna iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.