fbpx
Radionica: Upravljanje stresom kroz PCM
Datum održavanja: 28.05.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis

Dobrodošli na jednodnevnu radionicu Upravljanje stresom kroz PCM, koja vam pruža priliku da se upoznate s naprednim tehnikama i strategijama za efikasno upravljanje stresom koristeći Process Communication Model® (PCM). 

Kroz ovu radionicu, naučit ćete kako da prepoznate različite tipove ličnosti unutar vašeg tima, razumijete njihove specifične komunikacijske stilove i psihološke potrebe, te kako da na temelju tog znanja kreirate okruženje koje minimizira stres i potiče produktivnost i zadovoljstvo na radu.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Borko Kikić, prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, NLP trener, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista.

O PCM-u (Process Communication Model®)

PCM (Process Communication Model®) daje pouzdan i validiran metod za otkrivanje i razumijevanje dubinske strukture ličnosti, uticaj životnih događaja na razvoj ličnosti i dinamike u komunikaciji. Zasnovan na nagrađivanom naučnom otkriću Dr. Taibi Kahler-a, PCM se koristi i istražuje već pedeset godina, iskusilo ga je preko milion i po ljudi na pet kontinenata i pronašao je primjenu u razvoju liderstva, menadžmentu, prodaji, edukaciji, politici, medicini, roditeljstvu i ličnim odnosima. NASA je PCM (Process Communication Model®) počela da primjenjuje u selekciji i obuci astronauta od 1978. godine. Danas ovaj model koriste direktori i menadžeri kompanija sa liste Fortune 500, političari, kao i poznati psiholozi.

Šta možete očekivati?

Cilj edukacije

Svim učesnicima omogući da razviju vještine potrebne za kreiranje zdravijih i efikasnijih profesionalnih odnosa, uz pomoć metodologije koja je testirana i dokazana u najzahtjevnijim uslovima.

Kome namijenjena edukacija?

Ova radionica je posebno korisna za menadžere, lidera timova, HR profesionalce, kao i za sve one koji se svakodnevno susreću s izazovima u upravljanju ljudskim resursima i žele unaprijediti svoje sposobnosti upravljanja stresom.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Osnove PCM modela – Upoznavanje s konceptom i strukturom modela.
  Identifikacija tipova ličnosti – Kako prepoznati šest različitih tipova ličnosti i njihove osnovne karakteristike.
 • 11:45 – 13:00
  Komunikacijske preferencije – Razumijevanje kako svaki tip ličnosti preferira primati i davati informacije.
 • 13.30. – 16.40
  Psihološke potrebe – Identifikacija osnovnih potreba svakog od šest tipova ličnosti.
  Upravljanje stresom – Tehnike i strategije za prepoznavanje i upravljanje stresom kod sebe i kod drugih.
 • 14.45 – 16.45
  Praktične vježbe – Interaktivne sesije u kojima učesnici primjenjuju naučene koncepte u različitim scenarijima.
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Borko Kikić

Borko Kikić ima više od 20 godina iskustva u finansijskom sektoru. Svoju karijeru započeo je u direktnoj prodaji, prije nego što je prešao na poziciju HR menadžera u jednoj od najvećih mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini, gdje je proveo više od sedam godina. Nakon toga, prešao je na poziciju saradnika za selekciju i trening.

U posljednjih sedam godina, Borko se posvetio treninzima, kako u zemlji tako i u regionu. On je NLP trener, prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista. Njegova ekspertiza leži u oblastima komunikacije, organizacijskog i ličnog razvoja, kao i razvoja prodajnih vještina.

Tokom svoje karijere, Borko je modelirao uspješne prodavače, što je postavilo standard za obuku novih zaposlenih. Pored toga, aktivno je učestvovao u zajednici, održavajući NLP i PCM treninge za mlade i roditelje u slobodno vrijeme.

S provedenih preko 1000 dana treniranja, Borko radi na prenosu znanja razvijajući nove trenere i pomažući pojedincima i organizacijama da ostvare željene promjene.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Upravljanje stresom kroz PCM iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 20. maja iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.