fbpx
Datum održavanja: 27. april
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Radionica je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Radionica Uspostavljanje onboarding kulture je edukativni program usmjeren na osposobljavanje polaznika o smislu i značaju procesa onboardinga, kao i na prenošenje praktičnog know-how znanja koje polaznici mogu primijeniti po završetku radionice na svoj biznis.

Onboarding proces (u bukvalnom prevodu “ukrcavanje” uposlenika) je proces u kojem novi uposlenici usvajaju potrebno znanje o samoj kompaniji i poslovima na koje su primljeni, te usvajaju standarde ponašanja i načine na koji tim funkcioniše kako bi postali učinkoviti članovi organizacije.

Ovo je proces uklapanja novih uposlenika u postojeću klimu kompanije koji se prethodnih decenija svodio na prosto upoznavanje uposlenika sa kolegama, uz uručenje potrebnih sredstava za rad (uniforma, telefon, računar i slično).

Međutim, savremeni uposlenici traže više od svog radnog mjesta. Traže kompaniju sa kojom će zaista biti povezani i očekuju od svog novog poslodavca da im omogućiti to povezivanje.

Galupovo istraživanje pokazuje da samo 12% uposlenika smatra da su ih njihove kompanije dobro onboard-ovale, dok 43% HR menadžera smatra da njihove kompanije uzaludno troše vrijeme i novac uslijed loše organizovanih i neefikasnih onboarding procesa.
Ova radionica se u cijelosti bazira na konkretnim primjerima dobre onboarding prakse, uz davanje kompletne strategije za izradu onboarding plana I strategije.

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.

Cilj radionice:

Cilj ove radionice nije samo da edukuje polaznike o potrebi i benefitima uspostavljanja onboarding kulture, već i da polaznici odu iz sale sa postavljenom strategijom i izrađenim nacrtom plana za uspostavljanje onboarding procesa unutar svojih kompanija.

Dakle, radionica je maksimalno orijentisana na praktičnu primjenu. 

Radionica je namijenjena:

Ova radionica je namijenjen prije svega osobama koje vrše HR ulogu unutar svojih organizacija, kao i svim voditeljima timova čija funkcijska slika obuhvata mentorisanje i uvođenje novozaposlenih u tim. Program je prilagođen svim vlasnicima biznisa, te generalno svim donosiocima odluka koji osjećaju potrebu da svoju organizaciju podignu na viši nivo.

Teme i raspored edukacije

Kreiranje efikasnog onboarding procesa zasnovano je na 4C modelu SHRM fondacije (Society for Human Resource Management).

Ovaj model podrazumijeva rad na 4 krucijalne oblasti svakog uspješnog onboarding procesa, spram kojih će i trening biti podijeljen na 4 cjeline:

 • 10.00 – 11.15
  Compliance – upoznavanje novog uposlenika sa svim relevantnim kompanijskim procedurama
 • 11.30 – 12.30

  Clarification – osiguravanje da je novi uposlenik dobro razumio svoje dužnosti, te kako da svoje poslovne zadatke obavlja efektivno

 • 13.30. – 14.30
  Culture – upoznavanje uposlenika sa formalnim i neformalnim normama organizacije
 • 14.45 – 15.45
  Connection – razvijanje veza sa ostalim uposlenicima i integracija novog uposlenika u posotojeći tim
 • 15.45 – 16.00
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa
Predavač

Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.

Marija je godinama posvećena ličnom i profesionalnom razvoju pojedinaca i organizacija. Advokatsku karijeru svojevremeno je zamijenila karijerom u industriji ljudskih resursa kako bi, po njenim riječima, živjela svoj poziv i svrhu. Kao iskusan HR-ovac sa internacionalnom karijerom u jednoj globalnoj osiguravajućoj kući, a zatim i kao HR konsultant i Product Owner u najvećoj regionalnoj agenciji za trening i razvoj uposlenika, Marija se najprije specijalizovala u oblasti treninga uposlenika i top menadžmenta, da bi se potom odvažno upustila u samostalnu karijeru zasnovanu na principima individualnog rada sa klijentima i holističkog pristupa rješavanju svih izazova savremenog života i rada. Kada izađe iz uloge poslovne žene, Marija ostaje radoznali istraživač ljudske prirode i posvećena partnerica i majka.

Cijena

Kotizacija za učešće na radionici Uspostavljanje onboarding kulture iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 18. aprila iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.