fbpx
NLP radionica: Uticaj, strategija i praksa
Datum održavanja: 11.07.2024.
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Edukacija je ograničena na 16 učesnika!

Opis

Ojačajte svoje vještine uticaja na druge. Pridružite nam se na jednodnevnoj radionici i naučite kako da prepoznate i primjenite osnovne principe koji utiču na odluke i ponašanje ljudi. Razvijte sposobnosti da pratite sagovornika, prepoznate njihove signale i usmjerite komunikaciju ka željenom cilju. Transformišite način na koji vi i drugi doživljavate izazove, te pronađite kreativna rješenja kroz promjenu perspektive. Radionica je bazirana na NLP (Neuro-lingvističko programiranje) metodologiji. 

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Borko Kikić, prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, NLP trener, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista.

Šta je NLP (Neuro-lingvističko programiranje) metodologija?

Neurolingvističko programiranje (NLP) je najpoznatiji svjetski komunikacijskii model, odnosno metodologija koja izučava komunikaciju sa samim sobom kako bismo se samomotivisali i postigli cilj, ali i ostvarili uspješnu komunikaciju sa drugim ljudima. Ovaj metod nam pomaže da poboljšamo pristup ljudima, da ih razumijemo, uspostavimo usaglašenost i krenemo dalje u pregovore, prodaju, uticaj…

Očekivani ishodi:

Cilj edukacije

Cilj radionice je osnažiti učesnike vještinama uticaja koje mogu odmah primijeniti u svakodnevnom životu i radu. Radionica je interaktivana i svaki polaznik će do kraja dana savladati osnovne tehnike koje već sutra može početi primjenjivati u svom okruženju.

Kome namijenjena edukacija?

Ova edukacija je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje komunikacijske vještine i uticaj na druge, uključujući: Menadžere i vođe timova, prodajne profesionalce, HR stručnjake, svi koji rade u uslužnim djelatnostima, osobe koje žele unaprijediti svoje lične i profesionalne odnose

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Strategije uticaja: Naučićete kako da prepoznate i primjenite osnovne principe koji utiču na odluke i ponašanje ljudi.
  Razumijevanje individualnih razlika: Saznaćete kako da identifikujete različite obrasce mišljenja i ponašanja, te kako da prilagodite svoj pristup različitim osobama
 • 11:45 – 13:00
  Efikasno praćenje i vođenje: Razvijate sposobnosti da pratite sagovornika, prepoznate njihove signale i usmjerite komunikaciju ka željenom cilju.
  Rješenje konflikata i kreiranje novih perspektiva: Naučićete kako da transformišete način na koji vi i drugi doživljavate izazove, te kako da pronađete kreativna rešenja kroz promjenu perspektive
 • 13.30. – 16.40
  Strategije usaglašavanja sa različitim sagovornicima
  Strategije za prevazilaženje primjedbi
 • 14.45 – 16.45
  Strategije vođenja razgovora u željenom pravcu
  Strategije za uticaj u komunikaciji sa grupom i pojedincima
  Elemente neverbalne komunikacije kojima se povećava uticajnost
 • 16.45 – 17.00
  Vaša pitanja i naši odgovori!
Predavač

Borko Kikić

Borko Kikić ima više od 20 godina iskustva u finansijskom sektoru. Svoju karijeru započeo je u direktnoj prodaji, prije nego što je prešao na poziciju HR menadžera u jednoj od najvećih mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini, gdje je proveo više od sedam godina. Nakon toga, prešao je na poziciju saradnika za selekciju i trening.

U posljednjih sedam godina, Borko se posvetio treninzima, kako u zemlji tako i u regionu. On je NLP trener, prvi PCM trener u Bosni i Hercegovini, PDA analitičar i certificirani LAB profil specijalista. Njegova ekspertiza leži u oblastima komunikacije, organizacijskog i ličnog razvoja, kao i razvoja prodajnih vještina.

Tokom svoje karijere, Borko je modelirao uspješne prodavače, što je postavilo standard za obuku novih zaposlenih. Pored toga, aktivno je učestvovao u zajednici, održavajući NLP i PCM treninge za mlade i roditelje u slobodno vrijeme.

S provedenih preko 1000 dana treniranja, Borko radi na prenosu znanja razvijajući nove trenere i pomažući pojedincima i organizacijama da ostvare željene promjene.

Cijena

Kotizacija za učešće na edukaciji Uticaj, strategije i praksa iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 1. jula iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.