fbpx

Seminar: Djelovanje u konfliktu i rješavanje konflikata

Datum održavanja: 21. februar
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 16 učesnika!

Opis:

Zašto u pojedinim susretima s drugima  ostajemo bogatiji za uvrede i siromašniji za odnose? Zašto osjetljivi razgovori završe onako kako nismo željeli? Zašto se mimoilazimo u razgovoru čak i sa onima koje najviše volimo: s djecom, roditeljima, partnerima? Potencijal za probleme se posebno povećava u odnosima nadređeni – podređeni, s kolegama na poslu koje nismo birali, ali smo u funkcioniranju usmjereni na njih. 

Je li moguće da transformišemo odnose i otvorimo prostor za rješavanje problema na način da nećemo biti podjednako nezadovoljni (jer stalno odustajemo od sebe i svog zarad mira), nego podjednako zadovoljni jer ćemo pristupiti rješenjima iz druge perspektive?

Naučite vještine i alate koji su vam potrebni da biste se povezali sa drugima i ostvarili ugodnije odnose i bolje rezultate. 

Zašto? Zato što brinete o sebi, zato što ne želite ponijeti u dan zujanje u glavi, lupanje srca, nervozu i strah i misli koje će Vas buditi noću. To niko ne zaslužuje!

Što se više međusobno razumijemo, lakše je pronaći rješenja koja će biti dobrodošla za svakoga. Krenite iz radoznalosti i brige slušajući ono što je važno. 

Kroz interaktivni seminar će vas voditi Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti.

Nakon edukacije moći ćete da:

Metode i pristup učenju:

Koristi se metodologija iskustvenog učenja, što znači da se uči na temelju iskustva u radionicama i kroz refleksiju na  sadržaje i iskustva. Učesnici su aktivni jer se učenje odvija kroz interakciju. Koriste se metode analiza slučajeva, simulacija, metoda praktičnog rada i igre uloga. 

Seminar je namijenjen:

Svima koji žele unaprijediti odnose i komunikaciju s drugima u privatnom i profesionalnom životu.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.15
  Mišljenje koje generira konflikt;
 • 11.30 – 12.30

  Razlikovanje poticaja od uzroka konflikta;

 • 13.30. – 14.30
  “Dobri sebi i dobri drugima” (Preuzimanje odgovornosti za brigu o sebi utemeljeno u odabiru strategija u skladu s potrebama);
 • 14.45 – 15.45
  Empatija kao osnova za djelovanje;
 • 15.45 – 16.00
  Vještina vođenja razgovora kao sredstvo u preveniranju konflikta.
Predavač

Ivana Pejić

Ivana je diplomirala je na Filozofskom fakultetu, ima 23 godine iskustva rada u formalnom obrazovanju i 7 godina u neformalnom obrazovanju za odrasle. Certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti.
Ivana ima bogato iskustvo u podržavanju grupa i timova u ovladavanju komunikacijskim vještinama s ciljem ostvarivanja vlastite dobrobiti i ugodnijih međuljudskih odnosa. Vodi Cenar za edukaciju i savjetovanje “Philia” u Tuzli, u okviru kojeg vodi savjetovanja i edukacije o komunikaciji i upravljanju odnosima.
Član je zajednice trenera u Internacionalnom centru za nenasilnu komunikaciju i suosnivač Mreže za nenasilnu komunikaciju BiH.
Komunikacijske vještine i sama svakodnevno usavršava u izazovima s kojima se susreće, što je stalna motivacija za permanentno učenje i razvoj.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Djelovanje u konfliktu i rješavanje konflikata iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 13. februara iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.