fbpx

Office 2021 dolazi u drugoj polovini godine. Dizajniran je za one korisnike koji ne žele migrirati u cloud. Microsoft je najavio dvije nove verzije: verziju Office 2021 za krajnje potrošače i Office LTSC za komercijalne korisnike. Office 2021 će biti dostupan kasnije ove godine i za Windows i za Mac OS, a slično kao i kod prethodnog izdanja Office 2019, namijenjen je onim korisnicima koji se ne žele pretplatiti na Microsoftove 365. Dobra je vijest da će komercijalni korisnici koji imaju kupljeno softversko osiguranje koje je još aktivno moći uraditi upgrade na Microsoft 365 po izuzetno povoljnijim uslovima.

Office LTSC je verzija za poslovne korisnike koji nisu još uvijek spremni za prelazak u oblak. Ti posebni scenariji uključuju posebno regulisane grane industrije u kojima se procesi i aplikacije ne mogu tako brzo mijenjati ili postoje proizvodna postrojenja koja se oslanjaju na Office i žele zaključano izdanje Office-a. Microsoft se obavezuje na još jednu trajnu verziju Office u budućnosti ali mijenja cijene i politiku podrške.

Office LTSC će sada biti podržan samo pet godina umjesto sedam koje je Microsoft obično pružao za Office. Cijene za on premise Office Professional Plus, Office Standard i pojedinačne aplikacije također se povećavaju 10 posto za komercijalne korisnike (kroz količinske programe licenciranja) , a maloprodajne cijene za krajnje potrošače i male kompanije će ostati iste.

Više informacija: Link.

Ukoliko koristite Microsoft Office 2013/2016 ili 2019 i zainteresovani ste za nadogradnju na Microsoft 365 pozovite nas.

Kako Vam možemo pomoći?

Ukoliko trebate asistenciju kontaktirajte naš ured.