fbpx
Datum održavanja: 30. juni
10.00h - 17.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Seminar je ograničen na 14 učesnika!

Opis:

Neadekvatno shvaćanje problema organizacije i prikupljanje zahtjeva spada u jedan od tri najčešća uzroka propasti svakog projekta, a samo pola kompanija ima adekvatne resurse za pravilno izvođenje poslovne analize. Poslovna analiza (Business Analysis) je istraživačka disciplina koja identificira poslovne potrebe i probleme, te definiše rješenja. Rješenja mogu biti tehnička (softverska), ali i, vrlo često, organizacijska kao što su to unaprjeđenje poslovnih procesa, promjena organizacijske strukture i politike. Navedene poslove obavlja osoba koja se zove: poslovni analitičar. Ova edukacija pokriva sva područja poslovne analize, od identifikacije i procjene problema do izrade i implementacije rješenje i osmišljanje projekta kako bi se postigla navedena rješenja. 

Kroz seminar će vas voditi Nenad Trajkovski, stručnjak za Agilnu transformaciju, koji je istu uveo u mnogo kopanija, od najmanjih do onih najvećih. Voditelj je složenih projekata i programa, međunarodni instruktor za agilnu transformaciju. Posjeduje certifikate: PMP, PMI-RMP, MCT, MCP, MCTS – Project i MVP – Project.

Metode rada:

Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz predavanje, te razmjenom iskustva s ostalim polaznicima i predavačem.

Cilj seminara:

Ovom edukacijom ćemo razjasniti kako se pravilno radi poslovna analiza na način da se smanje posljedične potrebe za promjenom opsega projekta, a da obje strane (naručilac i isporučitelj) zna točno što treba isporučiti?

Seminar je namijenjen:

Seminar je osmišljen za profesionalce koji rade na složenim poslovima u organizaciji, na projektima ili na organizaciji poslovnih procesa ili promjenama iz svih područja djelatnosti i ne fokusira se na određenu granu industrije.

Teme i raspored edukacije
 • 10.00 – 11.30
  Uvod u poslovnu analizu;
  Analiza potreba i problema;
  Identificiranje problema i potreba te mogućnosti;
  Uspoređivanje organizacijskih mogućnosti i zahtjeva;
  Preporučene akcije;
 • 11.40 – 13-15
  Planiranje analize;
  Definišenje opsega analize;
  Analiza stakeholdera i njihovih potreba;
  Poslovna analiza i upravljanje projektima – usporedba, sličnosti i razlike;
  Kreiranje plana analize;
  Kreiranje isporuka analize;
 • 13.45 – 15.00
  Preporučene akcije za provedbu plana;
  Otkrivanje pravog stanja u poduzeću i eventualnih problema kroz istraživanje i prikupljanje informacija;
  Definišenje načina otkrivanja informacija;
  Postupak otkrivanja informacija;
  Upravljanje dobivenim informacijama;
  Iskustvene metode;
 • 15.15 – 16.30
  Završetak prikupljanja informacija i izrada strategije;
  Izvedba poslovne analize i razrada rješenja;
  Modeli poslovne analize;
  Istraživanje opsega promjena;
  Provedba procesnih modela;
  Pravila i podaci;
 • 16.30 – 17.00
  Dokumentiranje rješenja;
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa.
Predavač

Nenad Tajkovski, PMP, PMI-RMP, MCT, MCP, MCTS – Project i MVP – Project.

Nenad radi kao samostalni konsultant. Glavna područja su mu: Upravljanje projektima, konsolidacija i uvođenje projektnih procesa u kompanije, uvođenje i kontrola Agilnog razvoja i PMO-a. Redovni je predavač ne domaćim i inostranim IT konferencijama. Više od teoretskog znanja, a koje potvrđuju njegovi brojni certifikati, polaznicima znači njegovo dugogodišnje iskustvo (30+ godina) u upravljanju različitim vrstama programa i projekata te uspostava i rad ureda za upravljanje projektima – PMO. Između ostalog, Nenad je voditelj složenih IT projekata te trener za vođenje projekata, upravljanje metodologijama i MS PROJECT. Redovni je predavač na Microsoft WINDAYS, Network i Thrive konferencijama. U proteklih 5 godina nalazi se među prvih 5 predavača po ocjenama publike. Posjeduje PMP (Project Management Professional), RMP (Risk Management Professional), ACP (Agile Certified Practitioner) i PSM-I (Professional Scrum master), MCP – Microsoft Certified Professional, MCT – Microsoft Certified Trainer, MCTS – Microsoft Certified Technical Specialist i MVP Microsoft Most Valuable Professional for MS PROJECT certifikate. Vlasnik je konsultantske kompanije NT Consulting.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Business Analysis iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 23. juna iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.