fbpx
Radionica: SQL Server – Osnove baze podataka
Datum održavanja: 23. i 24. maj
10.00h - 16.00h
Edukacijski centar i Online uživo
Radionica je ograničena na 16 učesnika!

Opis:

Na dvodnevnoj radionici SQL Server – Osnove baze podataka, upoznati ćemo se sa osnovnim konceptima korištenja SQL Server baza podataka kao i usvojiti osnovne i potrebne vještine za svakodnevni rad sa bazama podataka. Ova radionica je pogodna ukoliko ste razvojni inžinjer, napredni korisnik na računaru, ili jednostavno osoba koja želi naučiti više o bazama podataka.

Na radionici ćete učiti o strukturi baze podataka, kao i metodama na koji način se podaci pohranjuju, upoznati ćemo se vas sa komandama za kreiranje objekata i manipulaciju podacima. 

Tokom radionice fokus će biti na razumijevanju osnovnih koncepata dizajna baze podataka kao i relacijskog integriteta, korištenje primarnih, stranih i kompozitnih ključeva. Na samom kraju, istražit ćemo kako administrirati bazu podataka, uključujući metode provjere autentičnosti, redovno održavanje baze podataka, te kako napraviti i koristiti sigurnosnu kopiju baze podataka. 

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Almir Vuk, razvojni inženjer i Microsoft MVP.

Polaznici će savladati vještine i znanja koja će im omogućiti da:

Cilj:

Približiti polaznicima rad sa bazama podataka i pokazati da ne trebaju posebne vještine da bi se ovladalo navedenim tehnikama kao i unaprijediti znanja polaznika koji su se imali iskustva u radu sa podacima.

Radionica je namijenjna:

Polaznicima koji su zainteresovani da uzmu učešće u radu sa bazama podataka ili čija je uloga proširena tako da uključuje rad sa bazama podataka. Namijenjen je u onima koji imaju određeno znanje iz ove oblasti koje žele da prošire.

Teme i raspored edukacije

DAN 1

 • 10.00 – 11.15
  Osnove baze podataka
  Relacioni model
  Relacije
  Instaliranje SQL Server Management Studio
 • 11.30 – 12.30
  Dohvaćanje i filtriranje podataka
  Workshop
 • 13.30. – 14.30
  Grupisanje i sumiranje podataka
  Workshop
 • 14.45 – 15.45
  Pisanje upita nad više tabela
  Workshop
 • 15.45 – 16.00
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa

DAN 2

 • 10.00 – 11.15
  Rad sa podupitima
  Komande za modifikovanje podataka
  Workshop
 • 11.30 – 12.30
  Kreiranje baze podataka
  Workshop
 • 13.30. – 14.30
  Pogledi, procedure i okidači
  Workshop
 • 14.45 – 15.45
  Napredni teme i koncepti
  Pitanja i odgovori
 • 15.45 – 16.00
  Pitanja prije nego što zvoni za kraj časa
Predavač

Almir Vuk, razvojni inženjer i Microsoft MVP.

Čest je regionalni i međunarodni predavač na Microsoftovim događajima i sastancima korisničkih grupa. U slobodno vrijeme voli igrati šah, trčati u prirodi, pisati na svom blogu, pomagati zajednici na StackOverflow i drugim forumima, sudjelovati u open-source projektima ili biti instruktor na događajima vezanim za promociju programiranja. Potpuno je posvećen razvoju softvera, uglavnom koristeći .NET platformu, u sklopu kojih je specijalizovan za C# i ASP.NET Core za web razvoj, te Xamarin kao tehnologiju za razvoj mobilnih aplikacija. Pored konferencijskih angažmana aktivan je na polju edukacije i održavanja treninga vezanih za teme kao što su programiranje, baze podataka, cloud, kao i predavanja o najboljim praksama u razvoju softvera.

Cijena

Kotizacija za učešće na radionici SQL Server – Osnove baze podataka iznosi 595,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 15. maja iznosi 555,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 510,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 480,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

In-House edukacije

Za dodatne mogućnosti, informacije i ponudu organizacije InHouse edukacije.