fbpx
Hanwha Vision rješenja za banke 

Hanwha Vision razvojni inžinjeri trude se razumjeti jedinstvene izazove omogućavanja sigurnog okruženja za kupce, osoblje i imovinu u bankama i finansijskim institucijama. Imajući u vidu navedeno kupcima iz ove branše dostupna je široka paleta specijaliziranih rješenja sa IP kamerama koje posjeduju veliki broj funkcionalnosti u adekvatnim izvedbama tako da budu dovoljno diskretne i prilagodljive bilo kojem okruženju. 

Specijalizovani uređaji i setovi kamera za bankarsku industriju 

Hanwha Vision specijalizovani uređaji podrazumijevaju kamere u diskretnim kućištima i setove dizajnirane da se neupadljivo uklope u bankarsko okruženje u isto vrijeme snimajući bitne događaje. 

Wisenet ATM kamera-set sastoji se od univerzalnog nosača leće za kameru iz serije prikrivenih kamera koja je kompatibilna sa većinom popularnih modela ATMova i koja bilježi čiste snimke korisnika bankomata i njihovog okruženja bez obzira na nivo osvjetljenja u okolini. 

Wisenet 4-kanalni Multi-head kamera modul troškovno je prihvatljiv na način da korisnici mogu integrisati četiri remote leće na sam modul i nadzirati četiri različite zone kroz jednu tačku. 

Video/audio analitika na uređaju za brzi odziv 

IP dome kamere u ugradbenoj i mikro-dome izvedbama omogućavaju vam da imate pregled cijelog prostora bez narušavanja prostorne estetike. Wisenet fisheye kamere omogućavaju panoramski pogled 360° iz jedne kamere sa maksimalnim brojem detalja. 

Besplatna inteligentna video i audio analitika koju je Hanwha Vision stavila na raspolaganje korisnicima radi on-theedge, odnosno na samom uređaju (kameri), upozoravajući operatere na neprirodne ili nenormalne aktivnosti u realnom vremenu. Povećanje situacione svjesnosti pomaže u prevenciji i minimizaciji štete ili povreda u toku samog nastanka takvih događaja kroz pravovremeno i efikasno alarmiranje nadležnih i reakciju. 

Robusna cyber-sigurnost 

Hanwha Vision obezbjeđuje end-to-end cyber-sigurnost implementacijom cyber-sigurnosnih politika najvišeg nivoa u industriji. Poseban akcent je na Wisenet 7 SoC (System on a Chip) seriji kamera koje posjeduju UL CAP (Cybersecurity Assurance Program) certifikaciju, koja je međunarodno priznati cyber-sigurnosni standard. 

Kao lider u industriji nadzornih tehnologija, kompanija Hanwha Vision poduzela je nekoliko koraka kako bi osigurala da su hardverski i softverski proizvodi proizvedeni i opremljeni sa zaštitom od cyber-sigurnosnih prijetnji kod puštanja u rad, kako interno tako i eksterno, a što obuhvata sljedeće: 

  • Kompleksna password politika 

  • Autentifikacija i enkripcija 

  • Vodič za jačanje mreže 

  • Dedicirani tim za cyber-sigurnost unutar Hanwah Vision, S-CERT 

 
Više informacija možete dobiti putem e-maila techsec@sys.ba.