fbpx
Volo & volo-IN beskontaktni moduli za novo iskustvo.

Volo & volo-IN beskontaktni moduli za novo iskustvo…

Kontrolu pristupa ćemo zaokružiti sa još dva fenomenalna proizvoda kompanije Ksenia Security S.p.A koji isto kao i ergo-x pružaju jednostavno i višefunkcionalno korištenja.

Volo i volo-IN su dva funkcionalno skoro pa identična beskontaktna čitača, a sa druge strane dizajnerski potpuno različita.

Volo-IN beskontakni čitač je isključivo namijenjen za unutrašnju montažu. Funkcionalna vrijednost mu je veća uz činjenicu da kao i ergo-X ima mogućnost aktiviranja/deaktiviranje do pet različitih scenarija. Svakom scenariju se može pridružiti boja po želji korisnika: crvena, zelena, plava, žuta ili bijela. Korisnik samo treba da približi svoj Ksenia beskontaktni tag, ili bilo koji beskontaktni-tag (Mifare ISO14443/A i B) i da sačeka da se na LED indikatoru pojavi željena boja te da odmakne beskontaktni-tag kako bi se pridruženi scenarij izvršio. U prodajnom paketu uz volo-IN dolaze i dva beskontaktna Ksenia mini tag.

Kako bi se mogli zadovoljiti zahtjevi svih korisnika, volo-IN ima mogućnost da se svakom scenariju uz izbor boje pridruži i zvučni ton, te na taj način omogući slabovidnim osobama da koriste i upravljaju sistemom. Volo IN je dizajniran za ugradnju u bilo koji modularni program prekidača uz odgovarajući modul sa kvadratnim otvorom.

Za razliku od volo-in, volo beskontaktni čitač može biti instaliran bilo gdje unutar i izvan objekta bez potrebe za dodatnom zaštitom. Osim što nema intergrisan zvučnik ostale funkcionalnosti su iste kao i kod volo-IN beskontaktnog čitača.

Važno je napomenuti da i modeli volo i volo-IN imaju certifikat EN50131 Grade 3 classII. EN50131 je Europski standard za protuprovalne sisteme. Grade 3 predstavlja treći od četiri nivoa zaštite odnosno kompleksnosti u smislu provale u sistem.

No alt text provided for this image

Zahvaljujući besplatnoj aplikaciji i web interfejsu SecureWeb za nadzor i upravljanje sa Ksenia lares 4.0 centralnom kontrolnom jedinicom administrator sistema ili korisnik koji ima prava može jednostavno sa udaljene lokacije izbrisati izgubljeni beskontaktni tag iz sistema.