fbpx
Kontrola pristupa sa Ksenia Lares 4.0

Kontrola pristupa sa Ksenia Lares 4.0 

Pored nevjerovatnih mogućnosti u segmentu upravljanja, automatizacije i zaštite objekta od provale Ksenia nudi odlično i kompaktno rješenje za kontrolu pristupa.

Sa kontrolom pristupa se susrećemo svakodnevno na različite načine. Jedan od primjera kontrole pristupa je karta za pozorišnu predstavu. Karta je ključ koji vam omogućava da prisustvujete predstavi samo jednom, određeni dan i u tačno određeno vrijeme. Pristup predstavi sa istom kartom u bilo koje drugo vrijeme nije moguć.

Elektronska kontrola pristupa je koncipirana na sličan način, i ima za cilj da obezbijedi: Ko?, Kada?, Koliko često? Pod kojim uslovima? Koliko dugo? Koliko puta? itd., može ili ne može da koristi određene prostore u objektu.Ksenia u svom portfelju ima tri adresabilna uređaja za kontrolu pristupa ergoXvolo i volo IN koji se jednostavno integišu sa lares 4.0 kontrolnom pločom. Zahvaljujući adresabilnim kontrolerima i besplatnom programskom rješenju za konfiguraciju uređaji za kontrolu pristupa se mogu koristiti i za automatizaciju, pokretanjem pridruženih scenarija.

Ksenia čitači imaju ugrađen diskretni LED indikator sa 6 boja. Svakoj boji se može pridružiti scenariji koji će se izvršiti kada korisnik prisloni RFID ključ na čitač i izabere željenu boju. Pored vizualne identifikacije kontroleri imaju i zvučnu signalizaciju kako bi slabovidna lica bila u mogućnosti koristiti i upravljati sistemom. Moduli za kontrolu pristupa rade na 13.56MHz, imaju izuzetno nisku potrošnju energije i neizostavno lijep Talijanski dizajn.

U narednom članku više o samim čitačima…